ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Λούης Πατσαλίδης: Θεωρώ ότι δεν έχω ανταγωνισμό

Είτε αστεία είτε σοβαρή, μία κουβέντα με τον Λούη Πατσαλίδη είναι πάντα ενδιαφέρον.

Της Μαριάννας Καραβαλή

Είτε αστεία είτε σοβαρή, μία κουβέντα με τον Λούη Πατσαλίδη είναι πάντα ενδιαφέρον. Με αφορμή το season finale του «The Λούης Νight Show» μάς μιλά για τις πρωτιές, τις δυσκολίες, τα νούμερα και τα "νούμερα" με τα οποία γελάσαμε την χρονιά αυτή. 

Άλλη μια σεζόν κλείνει, με το «The Λούης Νight Show» ως το δημοφιλέστερο κυπριακό πρόγραμμα. Τι σκέψεις και συναισθήματα σού προκαλεί;
Κοίτα, ο τηλεοπτικός μαραθώνιος είναι σαράντα εκπομπές. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι και τις σαράντα εκπομπές στην πρώτη θέση. Για εμάς, η κορυφή δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που μας ενδιαφέρει, ως ομάδα, είναι να κάνουμε μια εκπομπή, με την οποία ο κόσμος που τη βλέπει να περνά καλά, αλλά και να περνάμε κι εμείς καλά. Αυτός ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει στη αρχή όταν ξεκινήσαμε και αυτός ο στόχος παραμένει, με την προϋπόθεση ότι κάθε χρονιά θα βελτιωνόμαστε.

Ποιο ήταν το θέμα το οποίο σατιρίστηκε περισσότερο αυτή τη χρονιά;
Σίγουρα, ο κορωνοϊός, τα μέτρα, οι περιορισμοί, ήταν θέματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδωσαν... ψωμί στην εκπομπή. Το ίδιο έγινε και με το άλλο μεγάλο θέμα, με τις εξαγγελίες των υποψήφιων προέδρων - ποιος θα κατέβει, ποιος δεν θα κατέβει, ποιον θα κατεβάσει ο ένας, ποιον θα κατεβάσει ο άλλος, ποιος θα υποστηρίξει ποιον κ.λπ. Και... ο Μαυρίκιος! (γελά δυνατά και σταματά η απάντηση εδώ)

Σε προηγούμενη συνέντευξή μας, μου είχες πει ότι δεν θεωρείς ότι έχεις ανταγωνισμό, μιας και την ώρα που προβάλλεται η δική
σου εκπομπή, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο, ώστε να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις...
Ορθά, και το ίδιο πιστεύω ακόμα... Τι είναι ανταγωνισμός; Θεωρητικά είναι τα προγράμματα που προβάλλονται απέναντί σου. Όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνισμός ένα ριάλιτι ή μια τηλεοπτική σειρά. Είναι σαν να είμαι αθλητής δρόμου και να μου λες να συγκριθώ με έναν αθλητή του επί κοντώ. Αγωνιζόμαστε, μεν, στον ίδιο στίβο, όμως είναι διαφορετικά τα αγωνίσματά μας, διαφορετικά τα δυνατά σημεία μας, άλλοι οι στόχοι μας. Επίσης, και τις παρόμοιες εκπομπές εγώ δεν τις θεωρώ «ανταγωνισμό». Αλλιώς συμπεριφέρεται το τηλεοπτικό κοινό τη Δευτέρα, αλλιώς την Παρασκευή, αλλιώς το Σάββατο... Οπότε, με τι να συγκριθώ για να πω «αυτός είναι ανταγωνισμός;».

Με τι ανταγωνίζεσαι, όμως; Με ποιον παλεύεις για να γίνεσαι καλύτερος;
Με τον εαυτό μου! Βλέπω τις εκπομπές μου, για να καταλαβαίνω τα λάθη μου, για να εντοπίζω τι μπορώ να διορθώνω, ούτως ώστε να γίνομαι καλύτερος εγώ και κατ’ επέκταση να βελτιώνω και το πρόγραμμά μου. Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ «είδα κάτι που ήταν καλό και πρέπει να το κάνουμε κι εμείς». Ή να κλέψω μια ιδέα και να πω «να το κάνουμε, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο, για να μη φανεί το ίδιο». Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βελτιώνουμε τη δική μας εκπομπή, μέσα από τα λάθη μας και τις παρατηρήσεις μας, αλλά και από τα σχόλια που παίρνουμε από τον κόσμο.

Τι είναι πιο δύσκολο: Να πετύχεις την πρωτιά ή να τη διατηρήσεις;
Το δύσκολο είναι να έχεις διάρκεια. Αυτό θεωρώ εγώ ως το πιο σημαντικό στη δουλειά μας. Αν για παράδειγμα, του χρόνου το «The Λούης Νight Show» δεν είναι πρώτο, αλλά είναι μέσα στις δέκα πρώτες, μετά από εφτά χρόνια στον Alpha Κύπρου και άλλα δύο χρόνια πριν στο Σίγμα, άρα για σύνολο εννέα χρόνων, το να κρατιέμαι ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, για μένα είναι επίτευγμα.

Αισθάνεσαι πλέον το «The Λούης Νight Show» ως μια «καλοκουρδισμένη μηχανή», που ρολάρει ομαλά, χωρίς να σκουντουφλάει, ξέροντας πού να αποφύγει τις λακκούβες;
Όχι, δεν μπορώ και δεν πρέπει να θεωρώ το «The Λούης Νight Show» ως μια «καλοκουρδισμένη μηχανή». Δεν μπορώ να επαναπαυτώ με αυτό. Πάντα υπάρχουν λακκούβες, πάντα υπάρχουν παγίδες και ατυχίες. Κι αν κάτι μάθαμε, αν θέλεις, από την πορεία μας, είναι πώς να προβλέπουμε κάποιες καταστάσεις και πώς να διαχειριζόμαστε τα απρόοπτα.

Μετά από τόσα χρόνια σε σατιρικές εκπομπές και stand up comedy shows, φαντάζομαι ξέρεις πολύ καλά με τι γελάει ο Κύπριος. Με ποια θέματα γελάμε στάνταρντ;
Μα φυσικά, με τις καταστάσεις που βιώνουμε! Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως ένα μέσο Κύπριο. Δηλαδή έχω τη σύζυγό μου, έχουμε τα παιδιά μας, τις δουλειές μας, τις δυσκολίες μας με τα ψώνια, τα πάρε-φέρε τα παιδιά στα ιδιαίτερα, έχουμε τους φίλους μας, τις οικογένειές μας. Όταν σατιρίσω κάτι από τη ζωή μου, έστω και από τη δική μου οπτική γωνία, ο κόσμος γελάει, γιατί αυτά που περιγράφω τα ζει και ο ίδιος. Με τα ίδια πράγματα παλεύουμε, τα ίδια πράγματα στοχεύουμε, με τα ίδια πράγματα γελάμε.

Εσύ έχεις αγαπημένο θέμα να κάνεις χιούμορ;
Δεν έχω αγαπημένο θέμα. Έχω όμως αγαπημένα πρόσωπα, που είναι και φίλοι μου, και αυτούς μου αρέσει να τους πειράζω. Η Γιώτα, ο Δημητρόπουλος, η Κάτια Σάββα, ο Τάσος Τρύφωνος, η Χρύσω Λέφου... Μου αρέσει να το κάνω αυτό. Και ξέρω ότι κι εκείνοι διασκεδάζουν πολύ.

H Αστέρω με τι γελάει;
...Με τίποτε! Γι’ αυτό και η Αστέρω είναι το κριτήριό μου, αν ένα κείμενο που έχω γράψει είναι καλό.

Της δίνεις τα κείμενά σου να τα διαβάσει και να σου πει τη γνώμη της;
Προτιμώ να της τα διαβάζω εγώ, γιατί είμαι ανορθόγραφος και όταν της δίνω κείμενα, επικεντρώνεται στα ορθογραφικά, νευριάζει και κάνει παρατηρήσεις, με τις οποίες νευριάζω γιατί δεν επικεντρώνεται εκεί που πρέπει και στο τέλος τσακωνόμαστε και σταματούμε!

Έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι μαζί;
Όχι. Μακριά και αγαπημένοι!

Το έχετε μιλήσει δηλαδή; Έχει προκύψει αυτό το ενδεχόμενο;
Όχι, δεν χρειάστηκε. Έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις δουλειές μας και ξέρω ότι αν πάμε να κάνουμε κάτι μαζί, θα... σκοτωθούμε. Επομένως, ας μείνει ο καθένας στα δικά του.

Έστω ένα ένθετο «Αστέρω» στο «The Λούης Νight Show»;
Τι μου λες; Εδώ την παρακαλώ να έρθει στο show μια φορά ως καλεσμένη ηθοποιός και δεν έρχεται! Μια φορά είχαμε καλεσμένο από Ελλάδα, ο οποίος είχε χάσει την πτήση του και δεν θα προλάβαινε να έρθει στην εκπομπή. Πέσαμε στα γόνατά της όλη η ομάδα, «Αστέρω μου, σε παρακαλώ, έλα εσύ...». Τίποτα αυτή. Ανένδοτη.

Τώρα που θα κάνει ανάπαυλα η εκπομπή, πώς θα το εκμεταλλευτείς; Θα γράφεις νέα κείμενα; Θα κάνεις research;
Μπορεί το «The Λούης Νight Show» να κάνει διακοπές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνω κι εγώ! Έχω κάποιες παραστάσεις στο εξωτερικό, στα τέλη Ιουλίου και μετά στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά και μια νέα παράσταση που ξεκινά τον Οκτώβρη. Έτσι θα δουλεύω, στις διακοπές. Θα γράφω τα κείμενα για τις παραστάσεις.

Το συμβόλαιό σου με τον Alpha πότε τελειώνει; Θα μείνεις στον Alpha;
Υπογράφω σήμερα που μιλάμε ανανέωση συμβολαίου, για δύο χρόνια. Άρα ναι, παραμένω στον Alpha και στο «The Λούης Νight Show».

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση