ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Μαρία Κορτζιά: ''Είμαι περήφανη για το σώμα μου. Μου χάρισε ό,τι πιο πολύτιμο έχω''

Η Μαρία Κορτζιά στα είκοσι οκτώ της πατάει γερά στη γη, προσαρμόζεται στις καταστάσεις, χαρακτηρίζεται από θετικότητα και είναι έτοιμη να ακολουθήσει ξανά τον σύζυγό της.

Ειρήνη Χριστοφόρου

*Ευχαριστούμε το 360_Nicosia by Cyfield για την ευγενική φιλοξενία 

Ευδιάθετη και χαμογελαστή καταφτάνει στο ραντεβού μας τσουλώντας το καρότσι με τον μικρό Σοφοκλή. «Θα πρέπει να τον θηλάσω σε μια ώρα» μου λέει, «προλαβαίνουμε να κάνουμε την προετοιμασία;». Τη βλέπω και συλλογίζομαι πόσο άλλαξε, ωρίμασε. Συζητάμε για τα λίγα κιλά που πήρε, τα οποία δεν την απασχολούν και πολύ, για τον Πιέρο που λείπει εκτός Κύπρου και πόσο δύσκολο της είναι αυτό. Είναι, όμως, τόσο θετικός άνθρωπος και δεν τα βάζει κάτω. Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για είναι μαζί, οικογένεια.  

Το 2020 έκλεισε για σένα όμορφα, αφού σου έκανε το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα, τη μητρότητα. Πώς νιώθεις;
Νιώθω πραγματικά ευλογημένη. Έζησα το θαύμα της ζωής και πραγματοποίησα το μεγαλύτερό μου όνειρο, να γίνω μητέρα. Μπορεί το 2020 να ήταν δύσκολο για όλους μας, για μένα στην τελική ήταν η ωραιότερη χρονιά της ζωής μου.  

Πώς άλλαξε η ζωή σου με τον ερχομό του μικρού Σοφοκλή;
Αλλάζουν όλα. Η καθημερινότητά μου, οι προτεραιότητές μου, οι σκέψεις μου... τα πάντα! Πλέον όλα περιστρέφονται γύρω από το παιδί μου και το καλό του.  

Με τι αξίες θέλεις να τον μεγαλώσεις;
Θέλω να του μάθω πάνω απ’ όλα να προσφέρει αγάπη στους γύρω του. Να αγαπά, να σέβεται και να δίνει. 

Θηλάζεις;
Ναι, θηλάζω αποκλειστικά. Ήθελα τόσο πολύ να το προσπαθήσω, να ξεπεράσω τα όριά μου. Και το έκανα. Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο. Είναι, όμως, παράλληλα τόσο όμορφο. Πέρα από τα οφέλη που προσφέρει ο θηλασμός και που είναι γνωστά σε όλους μας, ο δεσμός που δημιουργείται ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Από την άλλη, δεν αδικώ ούτε κρίνω οποιαδήποτε γυναίκα δεν κατάφερε να θηλάσει για τους δικούς της προσωπικούς λόγους. Ξέρεις, θεωρώ επίσης πως η λέξη «θηλασμός» κρύβει τόσα πολλά. Την ψυχολογία της μητέρας, για παράδειγμα, και το πώς μπορεί να επηρεαστεί. Αυτή η μητέρα χρειάζεται απίστευτη στήριξη και όχι πίεση. Μόνο έτσι μπορεί να τα καταφέρει.  

Είσαι υπέρ του δημόσιου θηλασμού;
Συμφωνώ με τον δημόσιο θηλασμό που θα ευκολύνει πάρα πολύ μια μητέρα, αν και εδώ στην Κύπρο έχουμε ταμπού σε αυτό το θέμα. Κατά τη γνώμη μου, μπορείς να θηλάσεις δημόσια αφού πλέον υπάρχουν και διάφοροι τρόποι.  

Η γέννα έφερε αλλαγή στο σώμα σου;
Σίγουρα, μεγάλη αλλαγή. Όμως, να σου πω κάτι, είναι η πρώτη φορά που πήρα τόσα κιλά στη ζωή μου μα παράλληλα είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο περήφανη για το σώμα μου! Μου χάρισε ό,τι πιο πολύτιμο έχω.  

Πόσα κιλά δηλαδή έχεις πάρει; Σου έχει γίνει εμμονή το να τα χάσεις;
Είκοσι τρία κιλά δεν τα λες και λίγα (γέλια). Δεν πρόσεξα καθόλου τη διατροφή μου ειδικά στην αρχή της εγκυμοσύνης μου. Ούτε και τώρα προσέχω, για να είμαι ειλικρινής. Αν και έχασα αρκετά κιλά, ακόμα δεν έχω φτάσει εκεί που θέλω. Θα το προσπαθήσω όμως, εμμονή δεν έχω σίγουρα.  

Αγαπάς το νέο σου σώμα;
Όπως είπα και πιο πάνω, το αγαπώ, ναι! Ακόμα και αν δεν έχανα τα κιλά μου, θα το αγαπούσα το ίδιο. 

Αλήθεια, σε ποιον μοιάζει ο μικρός;
Αχ, καλή ερώτηση! Το πενήντα τοις εκατό λέει «Πιέρος» και το άλλο πενήντα τοις εκατό «Μαρία». Όταν γεννήθηκε, ήταν ίδιος ο Πιέρος. Καθώς μεγαλώνει όμως, υπάρχουν εκφράσεις που μου θυμίζουν εμένα, οπότε θεωρώ πως μέχρι στιγμής μοιάζει και στους δύο.  

Ο Πιέρος πόσο χαζομπαμπάς είναι;
Πολύ! Εκτός από χαζομπαμπάς, ο Πιέρος είναι και εξαιρετικός μπαμπάς. Έτσι ακριβώς τον φανταζόμουν και τελικά δεν με έχει διαψεύσει καθόλου. Κάνει τα πάντα για το παιδί μας. Θέλει να περνάει ώρες μαζί του. Ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό που κι εγώ δυσκολευόμουν ακόμη να προσφέρω όσα θα ήθελα, έκανε πολλά περισσότερα κι από εμένα. Χωρίς τον Πιέρο δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω.  

Ναι, θηλάζω αποκλειστικά. Ήθελα τόσο πολύ να το προσπαθήσω, να ξεπεράσω τα όριά μου

Η βάπτιση πότε είναι προγραμματισμένη να γίνει;
Υπολογίζουμε μέσα στο καλοκαίρι. Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος (γέλια)! Αλλάζουν τόσα πολλά με την κατάσταση αυτή που ό,τι κι αν σου πω δεν θα είναι σίγουρο.  

Ζεις στην Κύπρο μόνη σου με το νεογέννητο αφού ο Πιέρος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι στη Βουλγαρία. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Αυτό είναι το δυσκολότερο. Όχι τόσο πρακτικά, μιας και έχω αρκετή βοήθεια από την οικογένειά μας, όσο συναισθηματικά. Είναι δύσκολο και για τους δυο μας να ζούμε χωριστά, πόσο μάλλον τώρα με το μωρό μας. Όμως, πολύ σύντομα θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί και αυτό είναι που μου έδωσε δύναμη όσο καιρό ήμασταν μακριά. 

Σε αγχώνει που ζει μόνος του εκεί κάποιους μήνες;
Είχα γενικά περίεργα συναισθήματα. Μέχρι στιγμής δεν έμαθα ποτέ να μένω μακριά από τον Πιέρο και όλο αυτό ήταν δύσκολο για εμένα. Λόγω εγκυμοσύνης, όμως, δεν μου επιτράπηκε να ταξιδέψω.  

Τον ζηλεύεις;
Κάποτε ζηλεύω λίγο (γέλια). Στα όρια, όμως. Ποτέ κάτι παρατραβηγμένο. Και οτιδήποτε σκέφτομαι, ακόμα και αν ξέρω πως δεν έχει ουσία ή είναι κάτι ασήμαντο, θέλω να το μοιράζομαι μαζί του. Ποτέ δεν κρατάω κάτι μέσα μου. Έτσι οποιαδήποτε σκέψη αμέσως διαγράφεται.  

Πώς είναι ο γάμος σας ένα χρόνο μετά;
Ακριβώς όπως και πριν. Με τον Πιέρο είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Αυτό που άλλαξε, λοιπόν, τη ζωή μας είναι ο μικρός Σοφοκλής και όχι ο γάμος.  

Πότε υπολογίζεις να μετακομίσεις και να πας να τον βρεις;
Πολύ σύντομα. Μετράω τις μέρες και ανυπομονώ.  

Έχεις επισκεφτεί στο παρελθόν τη Βουλγαρία; Σου αρέσει ως χώρα;
Τη  Σόφια μόνο. Εκεί ταξίδεψα με τις φίλες μου για το bachelor party μου. Και περάσαμε πολύ όμορφα. Αλλά στην πόλη όπου θα μένουμε δεν πήγα ποτέ, είναι η αλήθεια. 

Σε φοβίζει καθόλου αυτή η αλλαγή; Τώρα με τον μικρό δεν θα είναι πιο δύσκολο να ζήσεις σε μια ξένη χώρα;
Ναι, θα έχει τις δυσκολίες του. Θα είναι, όμως, σίγουρα πιο εύκολο από το να ζούμε μακριά από τον Πιέρο. Γενικά είμαι θετική σε οτιδήποτε μου φέρει η ζωή. Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Θα τα καταφέρουμε. Αυτό λέω στον εαυτό μου από την πρώτη μέρα που αποχαιρετήσαμε την Κύπρο.  

Γενικά είσαι άτομο που προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές;
Ναι, προσαρμόζομαι πολύ εύκολα, δεν έχω κανένα θέμα με αυτό. Φτάνει που θα έχω την οικογένειά μου.  

Η Κύπρος, όμως, είναι η βάση σας, σωστά; Είναι στα πλάνα σου μια μόνιμη επιστροφή;
Σίγουρα με το καλό, όταν τελειώσει με την επαγγελματική του καριέρα ο Πιέρος, θα επιστρέψουμε στην Κύπρο. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά θα γίνει! 

Πώς προέκυψε η δημιουργία του καφέ;
Είναι κάτι που ήθελε εδώ και χρόνια ο Πιέρος και να που ήρθε τώρα η ώρα. Του δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξε. Είμαστε χαρούμενοι για το νέο αυτό ξεκίνημά μας και είναι κάτι που επίσης μας γεμίζει! 

Ποια η σχέση σας με τον Χριστόφορο Πέσκια;
Τον έχουμε γνωρίσει λόγω της συνεργασίας αυτής και προσωπικά έχω να πω τα καλύτερα. Είναι τόσο επαγγελματίας και ταυτόχρονα τόσο κοινωνικός και ευγενικός. Μας δίδαξε αρκετά και ανυπομονούμε και για άλλα περισσότερα. 

Τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα και η Κύπρος συγκλονίζονται από καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;
Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά που βγαίνουν προς τα έξω. Μου ακούγονται απίστευτα αλλά δυστυχώς συμβαίνουν. Ένας άνθρωπος που έχει περάσει κάτι αντίστοιχο χρειάζεται δύναμη και στήριξη ώστε να νιώσει έτοιμος να εξομολογηθεί δημόσια κάτι τέτοιο. Προσωπικά μόνο θαυμασμό νιώθω γι’ αυτούς τους ανθρώπους.  

Εσύ έχεις δεχθεί ποτέ κάτι ανάλογο στον χώρο του μόντελινγκ;
Όχι, ποτέ.  

Υπάρχει, πιστεύεις, διαφθορά και στον χώρο αυτό και απλώς δεν μιλάει κανείς;
Ναι, φαντάζομαι ότι θα έχει συμβεί και στον χώρο της μόδας κάτι ανάλογο. Καλό θα ήταν όλα αυτά να βγουν προς τα έξω ώστε να σταματήσει επιτέλους η οποιαδήποτε λεκτική ή σωματική βία. 

Έχεις ακούσει ή γνωρίζεις κάποια περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης και για διάφορους λόγους δεν την έχεις αποκαλύψει;
Όχι, ούτε αυτό μου έχει συμβεί ποτέ. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήξερα ακριβώς πώς να το χειριστώ. Θα έκανα σίγουρα ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να δώσω δύναμη στο άτομο αυτό.  

Την κακή κριτική πώς τη διαχειρίζεσαι;
Αν η κριτική γίνεται με αγάπη και ευγένεια, τότε τη δέχομαι και προσπαθώ να διορθωθώ. Αν όμως γίνεται εσκεμμένα και δεν συμφωνώ με αυτήν, τότε απλώς δεν δίνω σημασία.

Σου έχουν πει ή γράψει κάτι που να σε ενόχλησε πολύ;
Ναι, έτυχε. Και ήταν από τις ελάχιστες φορές που μπήκα στη διαδικασία να ζητήσω τον λόγο. Όταν τελικά άνοιξα μια συζήτηση με το άτομο αυτό, μού ζήτησε συγγνώμη λέγοντάς μου ότι του άλλαξα οποιαδήποτε αμφιβολία ή άσχημη γνώμη μπορεί να είχε για εμένα.

Είσαι αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα. Υπάρχουν στιγμές από την καριέρα σου στο μόντελινγκ και στην τηλεόραση που αναπολείς;
Ναι, σχεδόν όλες (γέλια). Αγαπώ τόσο τον χώρο της μόδας όσο και της τηλεόρασης. Και έχω υπέροχες αναμνήσεις και όμορφες εμπειρίες. Είναι ευλογία να αγαπάς το επάγγελμά σου και νιώθω ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν. 

Αν σου έκαναν πρόταση να αναλάβεις τη μεσημεριανή ζώνη στη νέα τηλεοπτική σεζόν, τι θα απαντούσες; Θα επέστρεφες στην Κύπρο για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
Μου έχει γίνει πρόταση για κάτι αντίστοιχο πριν ταξιδέψω για Κοπεγχάγη. Θα ήταν, όμως, πολύ δύσκολο να ζω μακριά από τον Πιέρο και έτσι αρνήθηκα. Τώρα με το παιδί θα ήταν ακόμα δυσκολότερο. Το έχω πει όμως αρκετές φορές, θα το κυνηγήσω όταν με το καλό επιστρέψουμε γιατί αγαπώ πραγματικά αυτό τον χώρο. 

Τη συλλογή σου με τα κοσμήματα θα τη συνεχίσεις;
Φυσικά! Είναι κάτι που με γεμίζει. Έχουμε διάφορες ιδέες μπροστά μας σε συνεργασία με το κοσμηματοπωλείο Λάζαρος Ευθυμίου και ανυπομονούμε να τις μοιραστούμε με τον κόσμο. 

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κάνεις κάτι που να έχει σχέση με τη μόδα, όπως μια δική σου boutique ή συλλογή. Γιατί δεν το έκανες;
Γιατί αγαπώ πολύ και τα κοσμήματα και αυτό με κάνει πολύ δημιουργική. Άλλωστε είναι ένα κομμάτι της μόδας κι αυτό, κάτι που οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουμε και θεώρησα πως θα ήταν ιδανικό για εμένα.

Έχεις όλα όσα ονειρεύτηκες στη ζωή σου;
Θα ακουστεί κλισέ αλλά πραγματικά έχω όλα όσα ονειρεύτηκα και ευχαριστώ τον Θεό γι’ αυτό. Μια οικογένεια που ονειρευόμουν από μικρό παιδί και ένα επάγγελμα που με γεμίζει. Ανθρώπους και φίλους που μου δείχνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους. Νιώθω ευγνώμων για όσα μου έφερε η ζωή μα πάνω από όλα που έχουμε την υγεία μας.  

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις και δεν το έχεις κάνει;
Όχι, δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αυτή την περίοδο. Ίσως στο μέλλον προκύψει κάτι, αλλά τώρα νιώθω πραγματικά γεμάτη.

Ο μικρός Σοφοκλής θα αποκτήσει σύντομα αδερφάκι;
Αχ, αυτό δεν το ξέρω (γέλια)! Όποτε θέλει ο Θεός ας μας το στείλει. Εννοείται, όμως, ότι θέλουμε να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας. 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου προς το παρόν. Εύχομαι μόνο να είμαστε καλά και να μπορούμε ξανά όλοι μας να αγκαλιαστούμε και να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε. Όλο αυτό να είναι πλέον μια κακή ανάμνηση.

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση