ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Κωνσταντίνα Νεοφύτου: Eίμαι παιδί της ενημέρωσης

Συναντήσαμε τη νεαρή δημοσιογράφο, η οποία παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Συναντήσαμε τη νεαρή δημοσιογράφο, η οποία παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA τα Σαββατοκύριακα (20.20), και μιλήσαμε μαζί της για την πορεία του δελτίου και την τηλεοπτική ενημέρωση στην Κύπρο.

Σε βλέπουμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το σαββατοκύριακο. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;
Νιώθω πολύ καλά. Είναι κάτι που μου αρέσει, που με γεμίζει και που με κρατά σε εγρήγορση. Το αντιμετωπίζω με αφοσίωση και επαγγελματισμό και προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και να προοδεύω.

Τι σχόλια εισπράττεις από τους τηλεθεατές;
Δέχομαι όμορφα σχόλια τόσο για τον τρόπο παρουσίασης και προσέγγισης όσο και για την άρθρωση και τη χροιά της φωνής μου. Είναι κάτι που με χαροποιεί και με βοηθά να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά. Φυσικά, πάντα είμαι δεκτική στην κριτική και τα εποικοδομητικά σχόλια.

Πώς αξιολογείς την πορεία του δελτίου μέχρι στιγμής;
Η πορεία του δελτίου είναι αναμφίβολα πολύ καλή. Το δελτίο του Alpha κατάφερε σε μόλις μερικά χρόνια να εδραιωθεί και να καταγράψει σημαντικές πρωτιές. Είναι ένα σύγχρονο δελτίο, άμεσο, με πολλές εναλλαγές, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση.

Παρακολουθείς τα δελτία που βρίσκονται απέναντι;
Φυσικά και τα παρακολουθώ. Με ενδιαφέρει να βλέπω τις διαφορετικές προσεγγίσεις της επικαιρότητας και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εντοπίσεις τα καλά στοιχεία για να τα κρατήσεις και τα κακά για να τα αποφύγεις.

Σε ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός ή είναι κάτι που δεν σε αφορά;
Από τη φύση μου δεν είμαι ανταγωνιστική και ίσως αυτό να μην είναι προς το συμφέρον μου στον δύσκολο χώρο της τηλεόρασης. Πιστεύω στην ομαδικότητα, στη συνεργασία και στη σκληρή δουλειά. Επικεντρώνομαι στο πώς θα γίνω εγώ καλύτερη επαγγελματίας με βάση την προσπάθεια και τις ικανότητές μου.

Η τηλεόραση δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την πρόσφατη πανδημία. Με ποιους τρόπους πιστεύεις ότι ο κορωνοϊός άγγιξε τον ενημερωτικό τομέα;
Ο ενημερωτικός τομέας δοκιμάστηκε και μπορώ να πω πως αντεπεξήλθε αρκετά καλά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Προσαρμόστηκε με γοργούς ρυθμούς στα νέα δεδομένα, έκανε άλματα στην τεχνολογία και έδωσε βήμα -ίσως για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό- στους επιστήμονες. Έδωσε λόγο σε αυτούς που πραγματικά μπορούσαν να προσφέρουν και να καθοδηγήσουν.

Θεωρείς ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο της τηλεοπτικής ενημέρωσης;
Θέλω να ελπίζω ότι τα βήματα που έγιναν προς τα εμπρός στην προσέγγιση των θεμάτων, στην τεχνολογία, αλλά και στην παραχώρηση τηλεοπτικού χρόνου σε επιστήμονες λόγω της πανδημίας θα αποτελούν κληρονομιά για το μέλλον.

Πώς βιώνεις την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού;
Παρά την αρχική αναστάτωση, αντιμετωπίζω την κατάσταση με ψυχραιμία και υπομονή. Σίγουρα χρειάζεται προσοχή, επίγνωση της κατάστασης, αλλά σε καμία περίπτωση πανικός.

Θα ήθελες να παρουσιάσεις μια ψυχαγωγική εκπομπή στο μέλλον; Είναι κάτι που θα δοκίμαζες;
Είμαι ξεκάθαρα παιδί της ενημέρωσης. Από την πρώτη μέρα ενασχόλησής μου με τη δημοσιογραφία είχα ενταχθεί συνειδητά στον ενημερωτικό τομέα. Είμαι υπέρ της εξειδίκευσης, της εμβάθυνσης και της σταθερότητας, οπότε θεωρώ πως αυτός είναι ο δικός μου δρόμος. Σε προσωπικό επίπεδο, φυσικά μου αρέσει η ψυχαγωγία, αλλά επαγγελματικά ανήκω στην ενημέρωση.

Εκτός από την τηλεόραση, με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την εποχή;
Τα τελευταία χρόνια επέστρεψα στη μεγάλη μου αγάπη, το μπαλέτο. Προσπαθώ παρά τα δύσκολα ωράρια της δουλειάς να παρακολουθώ μαθήματα και Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος με τη νέα χρονιά να καταφέρω να δώσω και τις σχετικές εξετάσεις που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Τηλεώρες

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS