ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Ηρόδοτος Μιλτιάδους: «Πρέπει να κυνηγάμε το καλύτερο»

Παύλος Χατζηλοΐζου

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα σειρά όπου θα συμμετέχει, μάς μιλάει για τα επαγγελματικά του σχέδια και εκφράζει τη γνώμη του για τα τηλεοπτικά και θεατρικά πράγματα.

 

Ηρόδοτε, εξ όσων γνωρίζουμε, θα συνεχίσεις τη συνεργασία σου με τη Θέα Χριστοδουλίδου και το ΡΙΚ. Μπορείς να μάς πεις κάτι για τη νέα σειρά που ετοιμάζετε;

Η Θέα Χριστοδουλίδου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, σπάνιος θα έλεγα. Η πορεία της στον χώρο και το ήθος της μιλούν από μόνα τους. Η πρώτη μας συνεργασία στην τηλεόραση ήταν τη χρονιά που μάς πέρασε στην «Πεταλούδα» και την ευχαριστώ που μού εμπιστεύθηκε τον τόσο όμορφο ρόλο του δασκάλου. Δυστυχώς είναι λίγα αυτά που μπορώ να πω προς το παρόν για τη νέα δουλειά. Πρόκειται για μια κωμωδία που εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ‘80 και είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα αγαπηθεί πολύ. 

Αλήθεια, πώς είναι η μετάβαση από έναν δραματικό ρόλο σε έναν κωμικό;

Η αλήθεια είναι πως η μελέτη, η αφοσίωση και η δουλειά που χρειάζεται, είναι -αν όχι ακόμη μεγαλύτερη- το ίδιο μεγάλη. Ένας ηθοποιός δεν σκέφτεται τη διαδικασία αλλαγής, αλλά τη διαχείρισή της.

Ποια είναι τα συστατικά που κάνουν μια δουλειά επιτυχημένη, κατά τη γνώμη σου;

Σίγουρα βοηθάνε πολύ το καλό κλίμα στα γυρίσματα, η ομαδική δουλειά, οι καλοί και ταλαντούχοι συνεργάτες. Το κείμενο είναι επίσης υψίστης σημασίας, αλλά προπάντων είναι η επικοινωνία μεταξύ των συνεργατών. Και δεν εννοώ μόνο την καλλιτεχνική, αλλά την ανθρώπινη. 

Γενικότερα, πώς κρίνεις το επίπεδο των παραγωγών στην τηλεόραση;

Υπάρχει σίγουρα η θέληση στο ξεκίνημα, για να δημιουργηθεί κάτι καλό. Στην πορεία, όμως, διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς. Το οικονομικό είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Το λέω γενικά. Επίσης υπάρχει πολύ ταλέντο στην Κύπρο, πολύ ταλαντούχα άτομα, τα οποία δεν αξιοποιούνται. Αυτό φυσικά ανοίγει άλλο θέμα συζήτησης. 

Ορισμένοι λένε ότι η τηλεόραση απευθύνεται σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Κάθε εκπομπή/ σειρά απευθύνεται σε ένα κοινό. Έχει γίνει πολύ εύκολη η πρόσβαση σε πλατφόρμες (π.χ. Netflix) όπου δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Αυτή η πρόσβαση είναι ευκολότερη για τους νεαρότερους. Λέω με σιγουριά, γιατί είναι κάτι που βλέπω έντονα, ότι έχει μειωθεί -δυστυχώς- ο αριθμός των τηλεθεατών.

Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί διεθνώς η τάση της αναβίωσης παλαιότερων σειρών. Θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και στην Κύπρο;

Αυτό φυσικά είναι και μία παγίδα. Αν δεν πάει καλά; Δεν ξέρω επίσης αν αποτελεί και μια «εύκολη» λύση. 

Παρακολουθείς τηλεόραση; Ποια προγράμματα ξεχώρισες φέτος;

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν είχα την ευχέρεια να παρακολουθήσω σταθερά κάποιο πρόγραμμα. Βλέπω, όμως, ποια παραμένουν σταθερές αξίες. Θα σού πω επίσης πως η «Πεταλούδα», στην οποία είχα την τιμή να συμμετέχω, είναι μια δουλειά που θα αναπολώ με μεγάλη περηφάνια. Επίσης το «Κάρμα», όπου επίσης είχα την τύχη να συμμετέχω, είναι μια δουλειά που ξεχώρισε. 

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που σού λείπει από την κυπριακή τηλεόραση;

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που λείπει. Ο κόσμος δεν θέλει κάτι extreme, ούτε υπερπαραγωγές. Θέλει το αληθινό και αυτό που τού μιλάει κατευθείαν. Πάντα υπάρχει το καλύτερο. Πρέπει να γίνεται. Πρέπει να το κυνηγάμε.

Έχεις βιώσει ανταγωνισμό στον χώρο;

Θα ήταν ψέμα αν έλεγα όχι. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτό σε βάζει σε μια διαρκή εγρήγορση. 

Εκτός από την τηλεόραση, με τι άλλο ασχολείσαι αυτήν την περίοδο;

Το θέατρο είναι η ανάγκη του ηθοποιού. Η ανάσα του. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω συνεχώς δουλειά στο θέατρο, που μού έχει προσφέρει ανεκτίμητες στιγμές. Επίσης, το τραγούδι είναι κάτι που μπήκε στη ζωή μου ξαφνικά και με γεμίζει απίστευτα.

Πώς βλέπεις την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια; Θεωρείς ότι είναι ικανοποιητική ή ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

Ο κόσμος έρχεται στο θέατρο. Θα μπορούσε βέβαια να είναι πολύ περισσότερος, και να μην είναι αυτό το σταθερό κοινό. Όσον αφορά τα περιθώρια βελτίωσης, η απάντησή μου είναι πιο γενική. Κανείς δεν ξέρει πού είναι το ταβάνι του, ακόμα και αν πιστέψει πως είναι κοντά.

 

NOTE Ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1989. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Η πρώτη τηλεοπτική δουλειά ήταν η σειρά «Άσπρα Μπαλόνια» (Σίγμα) το 2012. Ήταν ο νικητής του φιλανθρωπικού σόου «Dansing for you 3» (Mega).

ΠΗΓΗ: ΤΗΕΛΕΩΡΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση