ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Αυτή η απλή δραστηριότητα είναι το απόλυτο αγχολυτικό

Για όλους η πίεση και το άγχος των ημερών μοιάζει κάποιες φορές αφόρητο.

Μαρία Φάντη

Η καθημερινότητα, το άγχος της δουλειάς, οι απαιτήσεις των άλλων από εμάς, οι λογαριασμοί και οι ρυθμοί της σύγχρονης πραγματικότητας μάς γεμίζουν στρες και άγχος, πόσο μάλλον τώρα που έχει προστεθεί ακόμη ένα πρόβλημα.

Για όλους η πίεση και το άγχος των ημερών μοιάζει κάποιες φορές αφόρητο. Όσο όμως κι αν νιώθουμε ανασφαλείς, υπάρχουν μικροπράγματα στην καθημερινότητα του εγκλεισμού μας που μπορεί εμείς να τα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή ή ως μια «αγγαρεία» αλλά μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση όλου αυτού του στρες. Μια από αυτές τις «αγγαρείες» είναι και το πότισμα των φυτών.
Όπως όλοι ξέρουμε, η ενασχόληση με τον κήπο είναι από μόνη της μια δραστηριότητα χαλαρωτική και ευχάριστη για μας αλλά και για το περιβάλλον. Το να περνάμε χρόνο στον κήπο μας και να ασχολούμαστε με φυτά, μας κάνει χαρούμενους, με τη φύση να ανταποδίδει αυτή τη χαρά, χαρίζοντάς μας υγεία αλλά και καρπούς.Ο χρόνος που αφιερώνουμε στην περιποίηση των φυτών μάς βοηθά να απομακρύνουμε τη συσσωρευμένη ένταση που μπορεί να προκαλέσει ο εγκλεισμός των ημερών αλλά και γενικά τα προβλήματα που ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίζει στη ζωή του. Το πότισμα λειτουργεί ως αγχολυτικό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ασκηθούμε μέσα ή έξω από το σπίτι, νοητικά αλλά και σωματικά.

Το πότισμα των φυτών δεν είναι μόνο χαλαρωτικό και θεραπευτικό αλλά βοηθά επίσης να κάψετε θερμίδες. Οι άνδρες καίνε γύρω στις 66 θερμίδες και οι γυναίκες γύρω στις 57 θερμίδες. Άρα την επόμενη φορά που θα σκεφτείς ότι πρέπει να ποτίσεις και βαριέσαι, έχε κατά νου αυτές τις θετικές ιδιότητες του ποτίσματος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση