ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

5 φυτά που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους

Μπορείς, όμως, να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα και με κάποια φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

Let’s face it! Με την ταχεία κλιμάκωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την αυτοαπομόνωση, πολλοί από εμάς αισθανόμαστε κάποιες στιγμές τα επίπεδα στρες και άγχους να ανεβαίνουν. Λόγω του ότι έχουμε «κολλήσει» μέσα, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αρκετές από τις δραστηριότητες που μας έκαναν να χαλαρώνουμε και να ξεχνάμε το άγχος της ημέρας. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα όπως ένα ποτήρι κρασί, λίγη μουσική ή γιόγκα, ηρεμιστικές εφαρμογές, που μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Μπορείς, όμως, να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα και με κάποια φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.  

Η κηπουρική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος ως αποτέλεσμα της επιδημίας COVID-19 αφού αρκετές έρευνες υποστηρίζουν ότι η κηπουρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για μια σειρά από προβλήματα ψυχικής υγείας, από το άγχος μέχρι την κατάθλιψη.

Έρευνες έδειξαν ότι τα φυτά στο σπίτι μπορούν να μειώσουν την ένταση στους ανθρώπους κατά σχεδόν 40% λόγω του ότι, όταν κοιτάζουμε τα φυτά μας, θυμόμαστε την ύπαιθρο, τη φύση και έναν αργό και απλό τρόπο ζωής, ο οποίος είναι άμεσα χαλαρωτικός.

Υπάρχει επίσης μια άμεση σχέση μεταξύ του οξυγόνου και του στρες. Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά υπάρχουν φυτά που βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά οι τοξίνες όπως ο αμίαντος, η μούχλα, το ραδόνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να είναι στο σπίτι μας. Αυτές οι αόρατες τοξίνες, λοιπόν, μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, αλλεργίες, ξηροφθαλμία, ακόμη και άσθμα. Ορισμένα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση αυτών των ρύπων δίνοντάς μας πιο καθαρό αέρα για να αναπνεύσουμε.

Το πώς θα απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια που υπάρχει γύρω μας, είναι ένα σημαντικό βήμα για να έχουμε υγεία και ευτυχία. Τα πιο κάτω φυτά είναι ένα καλός τρόπος για να προωθήσετε τη θετική ενέργεια σ’ εσάς και στους γύρω σας.

Μπαμπού

Χρησιμοποιείται στην Ασία εδώ και χιλιάδες χρόνια ως σύμβολο της καλής τύχης και της ευημερίας. Όλα τα φυτά δημιουργούν οξυγόνο από το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά κανένα δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο το μπαμπού. Το μπαμπού εξασφαλίζει και κρατά τον αέρα καθαρό και ταυτόχρονα βοηθά στη χαλάρωση και στην αποφυγή του άγχους. Είναι ένα φυτό χωρίς πολλές απαιτήσεις, απλώς τοποθετήστε το στη γωνία ενός δωματίου που έχει χαμηλό φωτισμό μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και σε ένα γυάλινο μπολ με περίπου 2,5 εκατοστά νερό.

Ορχιδέα

Αποτελεί ένα από τα πιο γοητευτικά λουλούδια και σύμφωνα με το φενγκ σούι προσελκύει θετική ενέργεια βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ενέργεια του σπιτιού αλλά και τη ζωή των κατοίκων του σπιτιού. Η ορχιδέα έχει λουλούδια που διατηρούνται για καιρό και υπάρχουν σε διάφορα χρήματα και μεγέθη. Έχει ένα γλυκό και ευχάριστο άρωμα που ενισχύει τη διάθεση. Απελευθερώνει οξυγόνο το βράδυ, έτσι η κρεβατοκάμαρα -όσο και αν ακούγεται περίεργο- είναι ένα καλό μέρος για να τη βάλετε.

Αλόη

Το φυτό αυτό φέρει καλή τύχη και θετική ενέργεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις επουλωτικές και καθαρτικές ιδιότητές της. Τοποθετήστε την σε έμμεσο φως του ήλιου ή τεχνητό φως και ποτίστε τακτικά. Δεν μπορεί να ανεχθεί το στάσιμο νερό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει σωστή αποστράγγιση. Η ενέργεια που απελευθερώνει η αλόη βέρα μπορεί να διώξει την κακή τύχη και τα αρνητικά κύματα. Η αλόη αγαπάει το φως, αλλά χρειάζεται ελάχιστο νερό, γι’ αυτό συνιστάται πότισμα μια φορά την εβδομάδα.

Λεβάντα 

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για την προώθηση της χαλάρωσης και του καλύτερου ύπνου. Η λεβάντα είναι βότανο που προέρχεται από τη δυτική Μεσόγειο. Δεν είναι συνήθως κατάλληλη για εσωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί να λειτουργήσει σε σωστό περιβάλλον. Συνήθως συνιστάται για την αντιμετώπιση του άγχος και της αϋπνίας.

Peace Lily

Μια επιλογή χαμηλής συντήρησης, όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό στον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας, προσθέτοντας υγρασία σε ξηρό περιβάλλον.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση