ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: κολάν, sweatshirt και oversized blazer
 

Φτιάξτε το πιο γευστικό κοτόπουλο σε 20 λεπτά

Κοτόπουλο Φλωρεντίας με ντοματίνια έτοιμο σε 20’

Αθηνά Λοϊζίδου

Πιάτο πολύχρωμο και εύκολο των 20 λεπτών. Σερβίρουμε με ζυμαρικά, με πουρέ πατάτας ή το σερβίρουμε απλώς με φρέσκο τραγανό ψωμάκι για να απολαύσουμε όλη αυτή τη νοστιμιά της σάλτσας του!

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 553 kcal

ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
100 γρ. αλεύρι
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, το κάθε φιλέτο κομμένο σε 2 κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
80 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. ντοματίνια
1/4 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
125 γρ. τυρί μπουράτα ή μοτσαρέλα, σχισμένη σε κομμάτια
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Τοποθετούμε το αυγό και το αλεύρι σε 2 ξεχωριστά ρηχά μπολ.
2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αβγό και στη συνέχεια τα περνάμε μέσα από το αλεύρι για να τα καλύψουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες, περίπου 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα πιάτο.
4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, περίπου 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να ροδίσουν, περίπου 4 με 5 λεπτά.
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα γύρω από τα κομμάτια κοτόπουλου. Περιχύνουμε τις ντομάτες από πάνω. Αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε το φαγητό μας με μπόλικο φρέσκο βασιλικό!

«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»

 

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση