Ριάνα Στυλιανού
Η Milan Fashion Week μπορεί να σημαίνει shows, street style, parties και ένα πρόγραμμα που δύσκολα αφήνει χρόνο για διάλειμμα, όμως από τις 24 Σεπτεμβρίου υπάρχει ακόμη ένας λόγος να βρεθεί κανείς λίγα βήματα μακριά από το Duomo.
Το Vogue Café επιστρέφει στο Μιλάνο για δεύτερη φορά, ανοίγοντας τις πόρτες του από τις 24 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2026 στο ιστορικό Palazzo Giureconsulti, στην Piazza Mercanti.

Παρά το όνομά του, δεν πρόκειται απλώς για ακόμη ένα fashionable café
Η Vogue Italia δημιουργεί ουσιαστικά για τρεις ημέρες έναν προσωρινό χώρο όπου συναντιούνται η μόδα, το φαγητό, τα βιβλία, η τεχνολογία και η δημιουργικότητα, με ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στο κοινό να ζήσει από πιο κοντά τον κόσμο του περιοδικού.
Το timing, φυσικά, δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το Vogue Café ανοίγει αμέσως μετά το Vogue World: Milano και ενώ το Milan Fashion Week βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελώντας ένα είδος fashion pit stop ανάμεσα στα shows και στα events της εβδομάδας.
%2520copy.jpg)
Καφές με την υπογραφή του Carlo Cracco
Αν πρόκειται να δημιουργήσεις ένα café στη μέση του Milan Fashion Week, ο καφές από μόνος του μάλλον δεν είναι αρκετός. Γι' αυτό και το κομμάτι του φαγητού έχει αναλάβει ο διάσημος Ιταλός chef Carlo Cracco.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν μια στάση για cappuccino, αλμυρά brioche και μικρά γλυκά, σε ένα café σχεδιασμένο ειδικά για το event.
Η ιδέα άλλωστε του Vogue Café δεν είναι να λειτουργήσει σαν ακόμη ένας χώρος στον οποίο απλώς «περνάς για να δεις». Η Vogue Italia το παρουσιάζει περισσότερο ως μια μικρή όαση μέσα στον χαοτικό ρυθμό του Fashion Week: έναν χώρο όπου μπορείς να καθίσεις, να ξεφυλλίσεις ένα περιοδικό, να διαβάσεις, να συμμετάσχεις σε ένα workshop ή απλώς να πιεις έναν καφέ.
Ένα Vogue Kiosk που θα θέλουν να επισκεφθούν οι fashion collectors
Ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για τους πραγματικούς fashion lovers να είναι το Vogue Kiosk. Εκεί θα υπάρχει επιλογή από διεθνείς εκδόσεις της Vogue, αλλά και exclusive Vogue merchandise που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση.
Και το merch αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Δημιουργοί της σύγχρονης ιταλικής fashion σκηνής κλήθηκαν να σχεδιάσουν αντικείμενα εμπνευσμένα από τη δική τους σχέση με το Μιλάνο και από την έννοια του human touch, που αποτέλεσε κεντρικό θέμα του φετινού Vogue World.
Ανάμεσα στις συνεργασίες βρίσκονται οι Moschino και The Attico, μετατρέποντας το souvenir της Εβδομάδας Μόδας σε κάτι πολύ πιο κοντά σε fashion collectible.
Παράλληλα, μέσα στον χώρο οι επισκέπτες θα μπορούν να ξαναδούν το Vogue World: Milano, το μεγάλο show που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στη Galleria Vittorio Emanuele II.
Η Vogue έφτιαξε και τη δική της βιβλιοθήκη
Σε συνεργασία με τη Feltrinelli, η Vogue Italia δημιουργεί μέσα στο Palazzo Giureconsulti μία pop-up βιβλιοθήκη με 100 βιβλία, τα οποία έχουν επιλεγεί από τους editors του περιοδικού. Η λίστα κινείται από κλασικά βιβλία μέχρι νέες κυκλοφορίες και έχει σχεδιαστεί σχεδόν σαν εκείνη τη λίστα που θα σου έδινε ένας φίλος που εμπιστεύεσαι απόλυτα όταν τον ρωτάς «τι να διαβάσω μετά;».
Από τα βιβλία στα smart glasses
Στην άλλη άκρη του φάσματος βρίσκεται η τεχνολογία. Στο Vogue Café θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο Meta corner, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν Meta Glasses.
Η συνύπαρξη της pop-up βιβλιοθήκης με τα smart glasses μοιάζει σχεδόν σκόπιμη: από ένα από τα παλαιότερα μέσα μέσα από τα οποία γνωρίζουμε τον κόσμο σε ένα από τα νεότερα.
Και συνδέεται άμεσα με τη μεγαλύτερη συζήτηση που άνοιξε φέτος η Vogue στο Μιλάνο γύρω από την τεχνολογία, το AI και το «human touch».
@vogueitalia Dopo il successo della prima edizione italiana, #VogueCafe torna a Milano dal 24 al 26 settembre negli spazi di Palazzo Giureconsulti, a due passi dal Duomo. In contemporanea alle tappe di Parigi e Londra, il café firmato #Vogue è l’indirizzo perfetto per chi vuole concedersi una dolce pausa, vivere la #MilanFashionWeek a pieno e sentirsi (davvero) parte della nostra community. Tre giorni di caffè condivisi insieme agli editor di #VogueItalia e un ricco programma tra walking tour alla scoperta dei luoghi del benessere di Milano, coloring session, una libreria pop-up e molto altro. Passate a trovarci per un caffè, tutti i dettagli vi aspettano nell’articolo di @eleonora_giordani al link in bio. Thanks to: @elilillyco @metaglasses audio originale - vogueitalia
Η εμπειρία βγαίνει έξω από το Palazzo
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών θα πραγματοποιούνται και walking tours στο Μιλάνο, σε συνεργασία με τη Lilly και τη Vogue Italia, με επίκεντρο διαφορετικά σημεία της πόλης που συνδέονται με το wellbeing.
Τα tours πραγματοποιούνται στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένα time slots και απαιτούν προηγούμενη εγγραφή. Έτσι, το concept του Café ανοίγει προς την ίδια την πόλη και μετατρέπει το Μιλάνο σε μέρος της εμπειρίας.
Πότε και πού
Το Vogue Café Milano πραγματοποιείται στο Palazzo Giureconsulti, στην Piazza Mercanti 2, λίγα βήματα από το Duomo. Ανοίγει στις 24 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 16:00, ενώ στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου λειτουργεί από τις 10:00 μέχρι τις 19:00.
Το Vogue Café είναι ανοιχτό στο κοινό, ενώ για ορισμένες από τις ειδικές δραστηριότητες και τα workshops απαιτείται ξεχωριστή εγγραφή. Αν λοιπόν βρίσκεστε αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο, ανάμεσα στα shows και στο ατελείωτο street style spotting υπάρχει πλέον ακόμη μία διεύθυνση που αξίζει να σημειώσετε.















