ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού, δυόσμου και αλεσμένη φρυγανιά

Συνταγή από τον Μάσσιμο Μποτούρα για μακαρονάδα με ένα διαφορετικό πέστο!

Αθηνά Λοϊζίδου

Συνταγή από τον Μάσσιμο Μποτούρα για μακαρονάδα με ένα διαφορετικό πέστο!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10’
ΨΗΣΙΜΟ: 10’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 600 kcal

YΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)
250 γρ. μακαρόνια λιγκουίνι La Molisana
1 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
70 γρ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
Τα φυλλαράκια από 1/2 κλαδί θυμαριού
70 γρ. κρύο νερό
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. καβουρδισμένη αλεσμένη φρυγανιά 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο νερό και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν τα μακαρόνια, περίπου 10 λεπτά. 

Φτιάχνουμε το πέστο. Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, φτιάχνουμε τη σάλτσα πέστο: Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, δυόσμου και θυμαριού. Προσθέτουμε την  περισσότερη παρμεζάνα και την περισσότερη φρυγανιά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κρύο νερό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, διατηρώντας τουλάχιστον 1⁄2 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.  Επιστρέφουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε τη σάλτσα πέστο μαζί με λίγο νερό ζυμαρικών για να φτιάξουμε μια κρεμώδης μακαρονάδα. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 3 μπολ και πασπαλίζουμε με  την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρυγανιά από πάνω για να σερβίρουμε. 

 Αν φτιάξετε αυτήν τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στο Instagram μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, ανεβάστε την στο λογαριασμό σας στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση