ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Μακαρόνια Rigatoni με κιμά, φινόκιο και πέστο αντζούγιας

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτή η καλοκαιρινή μακαρονάδα σερβίρεται υπέροχα με τριμμένο τυρί πεκορίνο.

Χρόνος ετοιμασίας, 15’

Χρόνος ψησίματος, 20΄

Μερίδες, 4

 

ΥΛΙΚΑ

30 γρ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο

1 βολβός μάραθου, καθαρισμένος και κομμένος σε φέτες
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, αλεσμένο

100 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι

50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση κατά μήκος

500 γρ. ριγκατόνι La Molisana

 

Για το πεστο Πεκορίνο και αντζούγιας

60 γρ. τυρί πεκορίνο, κομμένο σε κομμάτια

1 φιλέτο αντζούγιας, στραγγισμένο από το υγρό φύλαξης του

1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο

60 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. φύλλα βασιλικού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρώτα, βάζουμε όλα τα υλικά του πέστο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας νερό, και με τη χρήση ενός μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε σε πάστα.

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μάραθο και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει το χρώμα παντού. Προσθέτουμε την πάπρικα και τους σπόρους μάραθου, τηγανίζουμε για ακόμη 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, 100ml νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, καλύπτουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να είναι παχύρευστη και πλούσια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύουμε τις ελιές, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 12-14 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους και στη συνέχεια μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με τη σάλτσα κιμά και τελειώνουμε με μια κουταλιά πέστο. Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φύλλα μάραθου και φρεσκοστυμμένο τυρί πεκορίνο αν θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση