Αθηνά Λοϊζίδου
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό, ελαφρύ, και αφράτο pancake συνοδευόμενο με μια ελαφριά και αλμυρή σάλτσα βουτύρου και σφενδάμου.
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 460 kcal
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. πλήρες γάλα η γάλα καρύδας ή γάλα βρόμης
4 φακελάκια τσαγιού Earl Grey
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου Maple Joe
40 γρ ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
125 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ αναρή θρυμματισμένη
φρέσκα μούρα, για το σερβίρισμα
Για τον αλατισμενο βουτυρο σφενδαμου:
40 γρ αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ σιρόπι σφενδάμου Maple Joe
1/4 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μικρή γαλατιέρα μαζί με τα φακελάκια τσαγιού.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τσάι με το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος ανακατεύουμε μέσα την αναρή.
3. Ζεσταίνουμε ένα μίνι τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με μία κουτάλα σούπας. Ρίχνουμε μία δόση χυλό στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Με μια μικρή σπάτουλα μετακινούμε το pancake από τις άκριες του τηγανιού, με μία πιο μεγάλη σπάτουλα αναποδογυρίστε απαλά το pancake και μαγειρεύουμε και την άλλη πλευρά για ένα λεπτό, ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το pancake. Με τον ίδιο τρόπο φφτιάχνουμε όλα τα pancakes.
4. Για να φτιάξουμε το βούτυρο σφενδάμου. Σε μια μικρή γαλατιέρα ζεσταίνουμε το βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα.
5. Σερβίρουμε τα pancakes με το βούτυρο σφενδάμου, και φρέσκα βατόμουρα, αν θέλουμε.
Για περισσότερες συνταγές athenarecipes.com