ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Το γευστικό μενού της Κυριακής

Τι θα φάμε σήμερα?

Αθηνά Λοϊζίδου

Blueberry scones με λευκή σοκολάτα
Όταν χρειάζεστε πραγματικά νόστιμα, γλυκά, γεμισμένα με μούρα και τόσο πλούσια scones, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δείτε τα χαμόγελα να ανθίζουν!

Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Θερμίδες ανά scone: 310 kcal 

Υλικά για 9 scones

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό ελαφρά κτυπημένο
40 γρ. ζάχαρη
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
35 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
115 ml γάλα
60 γρ. κατεψυγμένα blueberries
80 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
1 αβγό κτυπημένο για να αλείψουμε τα scones

Για το γλάσο ζάχαρης
120 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.

Πένες ολικής σε μια κατσαρόλα με ελιές, λεμόνι και βασιλικό
Ετοιμάζεται σε 30 λεπτά, απαιτεί μόνο ένα σκεύος, και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αγαπημένα υλικά όπως λεμόνια, μυρωδάτο βασιλικό και ελιές.

Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Μερίδες: 5
Θερμίδες ανά μερίδα: 560 kcal

Υλικά
1 κουτί (500 γρ.) πένες ολικής αλέσεως la molisana
50 γρ. & 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
Ξύσμα φλούδας και χυμός από 1 λεμόνι
25 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος, και επιπλέον για το σερβίρισμα
70 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες
50 γρ. λευκό κρασί
40 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.

Cheesecake με αλατισμένη καραμέλα (salted caramel) & καραμελωμένα φουντούκια
Δεν έχω λόγια για αυτό το φανταστικό cheesecake!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 10΄
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 290 Κcl

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί με αφαιρούμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.

Υλικά:

Για τη βάση
150 γρ. μπισκότα βρόμης
60 γρ. Μαργαρίνη FLORA

Για τη γέμιση
700 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά corn flour
5 αβγά 
150 γρ. sour cream

Για τα καραμελωμένα φουντούκια
60 γρ. φουντούκια
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 

Για τη Σάλτσα αλατισμένης καραμέλας (salted caramel)
50 γρ. μαργαρίνη FLORA
1 κ.γ. αλάτι
130 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. καστανή ζάχαρη, ξανθή

Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση