ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: neon puffer jacket, midi φούστα και oversized πλεκτό
 

Red velvet κέικ Αγίου Βαλεντίνου με γλάσο cream cheese

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια υπέροχη συνταγή για κέικ. Διακοσμούμε με ξύσμα σοκολάτας, φράουλες και καρδούλες αν θέλουμε, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
1 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 αβγά
150 ml γάλα
150 ml ηλιέλαιο
175 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια ξίδι λευκό

Για το γλάσο
100 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομμάτια
160 γρ. τυρί κρέμα
600 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση
Φράουλες
Ξύσμα κουβερτούρας
Sprinkles

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση