ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ο τύπος άντρα που ελκύει το 76% των γυναικών

Η έρευνα έδειξε ότι τα στερεότυπα έχουν ανατραπεί.

Μαρία Καραμάνου

Μία έρευνα αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή στις προτιμήσεις των γυναικών όσον αφορά τον τύπο άνδρα που τραβά το ενδιαφέρον τους. Αντί για τον παραδοσιακό «μάτσο» τύπο, περισσότερες γυναίκες φαίνεται πως ελκύονται από άνδρες που εκφράζουν τη γυναικεία πλευρά τους, ενισχύοντας την ιδέα της πολυδιάστατης ανδρικής ταυτότητας.

Αυτή η αλλαγή στις προτιμήσεις μπορεί να αντανακλά την εξέλιξη των κοινωνικών αντιλήψεων για το φύλο και τον ρόλο των γενεών. Οι γυναίκες και μάλιστα το 76%, πλέον βρίσκουν πιο ελκυστικό τον ανδρικό χαρακτήρα που εκφράζει ευαισθησία, ανοιχτότητα και φροντίδα, αντί για τα παραδοσιακά γνωρίσματα της ανδρικής «σκληρότητας» ή «ανδρείας».

Αυτή η αμφίδρομη δυναμική στις προτιμήσεις μπορεί να αποτελεί ένα ενδιαφέρον φαινόμενο στον τομέα των σχέσεων και της γοητείας. Ενώ ορισμένοι άντρες μπορεί να βρίσκουν ελκυστική την παραδοσιακή θηλυκότητα και την ευαίσθητη πλευρά μιας γυναίκας, άλλοι μπορεί να εκτιμούν περισσότερο την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία που συχνά συνδέονται με την ανεξαρτησία που θεωρείται ότι κατέχει ένα «αγοροκόριτσο».

Η δήλωση της επικεφαλής της έρευνας αναδεικνύει τη σημασία της αμοιβαίας κατανόησης και υποστήριξης στην ανάπτυξη υγιών ερωτικών σχέσεων. Η ομοιότητα στις προσωπικότητες μπορεί να δημιουργήσει ένα βάθος συναισθηματικής σύνδεσης και ενότητας μεταξύ των εταίρων, καθιστώντας πιο πιθανή την κατανόηση των αναγκών, των συναισθημάτων και των αντιλήψεων ο ένας για τον άλλον.

Αυτή η συμπληρωματικότητα στις προσωπικότητες μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εντάσεων και των συγκρούσεων, καθώς το ζευγάρι μπορεί να αντιμετωπίσει τις διαφορές του με περισσότερη κατανόηση και ανοικτή επικοινωνία. Συνολικά, η αμοιβαία συμβατότητα σε προσωπικότητα, ανάγκες και αξίες μπορεί να οδηγήσει σε πιο ισορροπημένες και ικανοποιητικές σχέσεις.

Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας είχε δηλώσει, «Οι άντρες και οι γυναίκες με παρόμοιες προσωπικότητες συνήθως ταιριάζουν περισσότερο, καθώς έχουν κοινές ανάγκες, κοινά συναισθήματα και κατά κανόνα αντιλαμβάνονται τον κόσμο με παρόμοιο τρόπο. Όλα αυτά βοηθούν ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις». 

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση