ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

O μεγαλύτερος μύθος για τις μακροχρόνιες σχέσεις

Όλα όσα αποκάλυψε relationship expert

Μαρία Σάββα

Η βραβευμένη συγγραφέας των New York Times και sex educator, Emily Nagoski, ανατρέπει τις παραδοσιακές αντιλήψεις για τις μακροχρόνιες σχέσεις και τη διατήρηση του πάθους σε ένα πρόσφατο άρθρο της στον Guardian.

Σύμφωνα με τη Nagoski, η έννοια της "σπίθας" και του "πάθους" στις σχέσεις δεν αντανακλά την πραγματικότητα, αλλά είναι ένας μύθος που διατηρείται εδώ και καιρό. Στο άρθρο της, εκφράζει την άποψη πως οι προσδοκίες για διατήρηση μιας αρχικής "σπίθας" μπορεί να είναι παραπλανητικές.

Η Nagoski αναφέρει πως πολλά βιβλία και άρθρα επικεντρώνονται στο πώς να διατηρηθεί η "φλόγα" στις σχέσεις μεγάλης διάρκειας, αλλά αυτές οι προσεγγίσεις απλοποιούν υπερβολικά το ζήτημα. Κατά τη γνώμη της, η επικέντρωση στο πάθος αγνοεί τη σημασία της ευχαρίστησης, της εμπιστοσύνης και της αμοιβαιότητας.

Αντί να ακολουθούμε την παραδοσιακή αφήγηση για το πώς πρέπει να είναι η σεξουαλική ζωή σε μακροχρόνιες σχέσεις, η Nagoski προτείνει την έννοια της "ανταποκρινόμενης επιθυμίας". Αυτό σημαίνει ότι η ικανοποίηση προκύπτει όχι μόνο από την αυθόρμητη επιθυμία, αλλά και από την ευχαρίστηση που προκύπτει μέσα από την εξερεύνηση της απόλαυσης.

Η ευχαρίστηση, σύμφωνα με τη Nagoski, είναι το κλειδί για τη σεξουαλική ευεξία. Αντί να επικεντρώνεται σε μυθικές "σπίθες" και "πάθη", προτείνει την ανταποκρινόμενη επιθυμία ως καλύτερη προσέγγιση για το καλό σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Συνοψίζοντας, η Emily Nagoski προτείνει μια επαναπροσέγγιση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σεξουαλική επιθυμία και τις μακροχρόνιες σχέσεις, υποστηρίζοντας ότι η ευχαρίστηση είναι το κλειδί για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
love  |  news  |  must know  |  ζευγάρι  |  αγάπη

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση