ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi αέρινο φόρεμα με flat πέδιλα
 

Μία υγιής σχέση απαιτεί δουλειά και δέσμευση

«Πρέπει ν’ αναζητήσουμε την ανανέωση της σχέσης όπου κι αν βρίσκεται. Γιατί, από τη στιγμή που θα κινήσουμε προς την αναζήτησή της, θα ξεκινήσει κι αυτή να μας συναντήσει. Και θα μας σώσει».

Συμβουλές προς την ευτυχία

Νο1: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Brigham Young, υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν επιλέγουν να λειτουργούν σαν μια ομάδα και όχι μεμονωμένα στα εμπόδια που συναντούν καθημερινά. Για παράδειγμα, οι δουλειές του σπιτιού να γίνονται -ή να πληρώνονται- κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης που εξυπηρετεί και τους δύο. Όταν το ζευγάρι λειτουργεί σαν ομάδα, άσχετα με το ποια είναι η υποχρέωση του καθενός, δύσκολα κάποιος αισθάνεται αδικημένος. Αυτό είναι ένας είδος επικοινωνίας υποστηρίζουν οι ειδικοί, συμπληρώνοντας πως η επικοινωνία είναι το κλειδί προς τον παράδεισο για μια ονειρική σχέση. Αρκεί αυτή η επικοινωνία να είναι ουσιαστική. Μην ξοδεύετε λοιπόν τον χρόνο σας κουβεντιάζοντας λεπτομερώς για ένα θέμα, αλλά βρείτε ένα τρόπο να εκφράζετε τις επιθυμίες σας και τα συναισθήματά σας με ευθύ και κατανοητό τρόπο, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τόσο τα πρακτικά όσο και τα πιο σοβαρά θέματα-προβλήματα της σχέσης σας. Μάθετε να ακούτε και όχι μόνο να μιλάτε. Μία καλή επικοινωνία και μία ουσιαστική σχέση προϋποθέτουν προσοχή κι από τους δύο. Ακούστε όχι για να απαντήσετε αλλά για να καταλάβετε τι θέλει να σας πει ο σύντροφός σας.

Νο2: Βεβαιωθείτε ότι δείχνετε καθημερινά την αγάπη σας και την τρυφερότητά σας στον σύντροφό σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χρειάζεται να κάνετε υπερβολές για να το πετύχετε. Καμιά φορά οι μικρές, καθόλου χρονοβόρες και απλές πράξεις δείχνουν πολύ περισσότερο στον αγαπημένο σας πόσο τον υπολογίζετε. Ένα τρυφερό σημείωμα στο ψυγείο ή ένα κομπλιμέντο μπορούν να κρατήσουν τη σχέση σας δυνατή, επειδή πολύ απλά θα τον ξαφνιάσουν. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε πως η σχέση μεταξύ σας φτάνει σε αδιέξοδο, ακολουθήστε άλλη πορεία. Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμηθείτε τι ήταν αυτό που τον ενθουσίαζε σε εσάς όταν πρωτογνωριστήκατε και επαναφέρτε το. Έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζει ακράδαντα ότι όταν οι όμορφες αναμνήσεις ενός ζευγαριού επανέλθουν στο παρόν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε αυτομάτως το ζευγάρι θυμάται όλες εκείνες τις καταστάσεις που το ενώνει και έχει την ανάγκη να τις ξαναβιώσει. Εσάς ποιες ήταν οι δικές σας; Ήρθε η στιγμή να τις φρεσκάρετε.

Νο3: Με την πάροδο των χρόνων, κι ενώ είμαστε σε μια σχέση ή σε ένα γάμο, οι γυναίκες νιώθουμε πως έχουμε μάθει τον σύντροφό μας καλύτερα και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο φαντάζει για τις περισσότερες πολύ ρομαντικό, στην ουσία όμως είναι κάτι που βολεύει εμάς τις ίδιες και μόνο, κι ας μην το παραδεχόμαστε. Οι λόγοι είναι γιατί αποφεύγουμε στο να μπούμε στη διαδικασία να εξερευνήσουμε τον σύντροφό μας απ’ το μηδέν, να τον ξαναγνωρίσουμε και να αντιληφθούμε τι πραγματικά θέλει από εμάς. Ας μην ξεχνάμε πως οι ανάγκες κάθε ανθρώπου αλλάζουν με τα χρόνια, διαμορφώνονται, ενώ οι συνήθειες ή οι καταστάσεις που κάνουν κάποιον ευτυχισμένο, στην προκειμένη περίπτωση τον σύντροφό μας, απέχουν πολύ από αυτές που θεωρούμε ότι ήδη γνωρίζουμε. Ήρθε, απ’ ό,τι φαίνεται, η στιγμή να δείτε την αλήθεια με γυμνό μάτι και να παραδεχθείτε αν όχι σε αυτόν, στον ίδιο σας τον εαυτό ότι είναι καιρός να του «επιτρέψετε» να πάρει αποφάσεις και να τις μοιραστεί μαζί σας, για το τι τον χαροποιεί πραγματικά. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε πως η έννοια της «ευτυχίας» και το να νιώθει ολοκληρωμένος κάποιος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αντιληφθείτε ότι ο σύντροφός σας μπορεί να είναι ευτυχισμένος όταν αισθάνεται πως είστε εσείς καλά, αυτό όμως δεν πάει να πει πως η ευτυχία σας μπορεί να μετριάσει ή να αποκοιμίσει τις δικές του ανάγκες, πόσω μάλλον να μεταποιήσει την έννοια της δικής του «ευτυχίας». Επομένως, μην του φέρεστε σαν να τον γνωρίζετε καλύτερα από ό,τι εκείνος τον εαυτό του.

Νο4: Ανάμεσα στις κακές συνήθειες που αυτόματα επηρεάζουν αρνητικά τις ερωτικές σχέσεις συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι εμείς οι γυναίκες, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας πρέπει να κάνει πάντα το πρώτο βήμα και να εκφράζει τα συναισθήματά του εξηγούν αρκετές μελέτες. Μία κίνηση που έχει σαν αποτέλεσμα να εκφράζει λάθος μηνύματα σ’ αυτόν, δείχνοντάς του ότι αδιαφορούμε και είμαστε ανίκανες να τον προσεγγίσουμε. Από αυτή τη στιγμή, ανοίξτε τα χαρτιά σας, εξωτερικεύστε τα συναισθήματά σας και υπενθυμίστε του πως ακόμη είναι ζωντανά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τα αληθινά συναισθήματα. Πάρτε τα ηνία στα χέρια σας, ρίξτε τον εγωισμό σας και εκφραστείτε. Η στιγμή θα είναι ακόμη πιο ωραία, αν απλά τα πείτε και δεν περιμένετε τίποτα. Να θυμάστε πως τότε θα πάρετε τα πάντα.

Νο5: Για το τέλος αφήσαμε ίσως το πιο σημαντικό. Την ειλικρίνεια, που για να υπάρχει πρέπει πρώτα απ’ όλα να γνωρίζουμε καλά τον ίδιο μας τον εαυτό. Διερωτηθείτε: Τι πιστεύετε πραγματικά για τη σχέση σας, για τον σύντροφό σας για τη ζωή σας; Τα θέλω σας είναι τα θέλω και των δύο ή τα πρέπει που σας έχει επιβάλει η κοινωνία και η οικογένειά σας; Κάνετε όσα λέτε; Μπορεί να εκφράζετε την αγάπη σας, την αφοσίωσή σας και την εμπιστοσύνη σας αλλά οι πράξεις σας συνάδουν με αυτά που λέτε; Φροντίστε ώστε στην καθημερινότητά σας να μην λέτε απλά «σ’ αγαπώ», αλλά να το αποδεικνύεται με τις πράξεις σας. Μην ξεχνάτε ότι ειλικρίνεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σκληροί και να πληγώνουμε τον άλλο με την αλήθεια μας. Συμβίωση σημαίνει να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας και να επικοινωνούμε όσα αισθανόμαστε, έτσι ώστε να μην καταλήξουμε να γινόμαστε επικριτικοί ή κυνικοί.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση