ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Η αξία των προκαταρκτικών στην ερωτική επαφή

Είναι πολύ μεγαλύερη από αυτήν που φαντάζεστε.

Μπορεί σε έναν κόσμο «εγωιστικά» φτιαγμένο, τα άτομα ιδιαίτερα όταν βρίσκονται υπό την επήρεια του οργασμού και της ερωτικής ανάφλεξης να σκέπτονται μόνο τον εαυτό τους (μύθος), αλλά όλα δείχνουν ότι η ανάγκη μας για ικανοποίηση του παρτενέρ, πριν – κατά την διάρκεια και μετά την σεξουαλική επαφή είναι εξίσου σημαντική.

Και εξηγούμε, για να φτάσει λοιπόν το άτομο, τόσο εγκεφαλικά, όσο και σωματικά στο επίπεδο της απελευθέρωσης, και να βιώσει στο 100% την αρχή της ευχαρίστησης, χρειάζεται προθέρμανση. Κάτι το οποίο, όπως και η όλη πράξη ίσως να θεωρείται ακόμη και σήμερα ταμπού, αλλά αν το καλοσκεφτούμε, δύσκολα θα υπάρξουν φορές που δεν ενδίδουμε σε τέτοιες πράξεις, για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία.

Άλλοι χρησιμοποιούν ερεθιστικά κόλπα, όπως το φλερτ, τα μικροαγγίγματα, τα σαγηνευτικά βλέμματα και ούτω καθεξής, άλλοι μπορεί να ενδίδουν σε προκαταρκτικά που απαντούν στον ερεθισμό συγκεκριμένων ερωτικών ζωνών στο σώμα (στήθος, δάκτυλα, εσωτερικό των μηρών κ.α.), άλλοι πάλι μπορεί να αρέσκονται στα παιχνίδια του μυαλού, στο sexting, ακόμη και στα «προκλητικά» εσώρουχα.

Πολλές από τις συνειδητές κυρίως πράξεις μας, ιδιαίτερα όταν τα άτομα δεν είναι δεσμευμένα, μπορεί για την αρχή της ευχαρίστησης να θεωρηθούν προκαταρκτικά, έτσι εν τέλη να καταφέρνουν να μας εξηγήσουν την σημαντικότητά τους, καθώς σκεφτείτε το αλλιώς, αν δεν μπείτε στην διάθεση την ερωτική πώς θα λειτουργήσει το σύστημα;

Άρα λοιπόν, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που όταν μιλάμε για σεξουαλική αναζήτηση, πάντα – ίσως και μοιραία- γεννιέται η ανάγκη μας για έναν – ή και πολλούς, συνταρακτικό οργασμό, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τους εξής παράγοντες: εγκεφαλική «στύση», σωματικό ερεθισμό και τις αντιδράσεις μετά την επαφή. Καθώς έχει αποδειχτεί ότι η σημαντικότητα της μετά-του-σεξ επαφής είναι ταυτόσημη με αυτής πριν από την πράξη.

Αν το χωνέψουμε αυτό σαν δεδομένο, και αν προωθήσουμε τον εγκεφαλικό ερεθισμό, με τον ίδιο τρόπο που προωθούμε τον σωματικό, τότε φίλοι μου θα μιλάμε για μια μεγάλη αλλαγή στο «παιχνίδι». Μια αλλαγή που σας το εγγυώμαι θα καταφέρει να ξεκλειδώσει και τους πιο δυνατούς παίχτες, προσδίδοντας αξία στην σεξουαλική επαφή.

Τίποτε το χυδαίο, τίποτε το κακό, μέσα στην δίνη του ερωτισμού και της σεξουαλικής αναγέννησης, όλα αυτά φαίνονται χρήσιμα, γιατί στην τελική τί μένει; Το μετά, η εμπειρία και η μάθηση. Αν για εσάς είναι στόχος να καλυτερεύσει η σεξουαλική σας ζωή, επενδύστε στην γνώση των προκαταρκτικών – και συνάμα στην πράξη τους.

Το ξεκλείδωμα του σώματος, έρχεται όταν του δώσεις την απαραίτητη σημασία, το ίδιο ισχύει και για το ξεκλείδωμα του μυαλού, ποτέ μην το ξεχνάτε..!

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση