ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Η απιστία θα συμβεί σε 1 από τους 5 γάμους: Πως να την αντιμετωπίσετε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Σύμφωνα με ειδικούς, η απιστία είναι πρόβλημα που αναμένεται να εμφανιστεί σε έναν στους πέντε γάμους. Το ποσοστό του 20% είναι σημαντικό, και πολλοί αναρωτιούνται πώς να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Καθώς οι σχέσεις εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια, η ερώτηση που εκκυρώνεται είναι αν αξίζει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία ή αν πρέπει να διακοπεί ο δεσμός και να αρχίσει κάτι καινούργιο.

Το θέμα αυτό ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον δημόσιο διάλογο, εξαιτίας του ντοκιμαντέρ για τον Beckham και την δύσκολη περίοδο που βίωσε ο David με την Victoria. Καθώς εκείνη ήταν στην Αγγλία και εκείνος στη Μαδρίτη, η δημοσιότητα τους έβλεπε ως ένα ζευγάρι που διαλύεται λόγω της βοηθού του, της Rebecca Loos. "Δε μπορώ να εξηγήσω πόσο δύσκολο ήταν. Και πώς μας επηρέασε. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος, γιατί αισθανόμασταν ότι ολόκληρος ο κόσμος ήταν εναντίον μας. Και επίσης, ήμασταν εναντίον ο ένας του άλλου," δήλωσε η Victoria κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ. Ωστόσο, οι Beckham φαίνεται ότι κατάφεραν να διαχειριστούν με επιτυχία αυτήν την δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Τι λένε, ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα των σχέσεων για αυτό το θέμα; Μπορεί να ανακτηθεί μια σχέση μετά από μια περίοδο απιστίας; Η Δρ. Aileen Alegado, κλινική ψυχολόγος και διευθύντρια της Mindset Consulting, παρέχει την άποψή της σχετικά με τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την απιστία στις σχέσεις.

Σύμφωνα με την Dr. Alegado δεν έχει σημασία πόσες φορές θα έρθει ένα ζευγάρι σε κόντρα, αλλά πόσο αποτελεσματικά θα λύσει τα προβλήματά του και θα επιδιορθώσει ό,τι χρειάζεται. Αυτή είναι η απάντηση της σε αυτή την κρίσιμη ερώτηση. Και συμπληρώνει σχετικά:

«Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μπορούμε να κάνουμε λάθη. Το πώς τα αντιμετωπίζουμε είναι το σημαντικό σε κάθε σχέση. Συνεπώς, ναι, το να έχεις μία εξωσυζυγική σχέση μπορεί να διαταράξει την εμπιστοσύνη στο γάμο σου και να προκαλέσει καβγάδες που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Αλλά, αν ένα ζευγάρι γνωρίζει το πώς να διαχειρίζεται τέτοιες συγκρούσεις, έχει καλύτερες πιθανότητες να επιλύσει τα προβλήματά του».

Η ίδια λέει επίσης πως ένα ζευγάρι για να ξεπεράσει τον χωρισμό: «Πρέπει να χτίσουν ξανά την εμπιστοσύνη μεταξύ τους με το χρόνο. Τα ζευγάρια επίσης πρέπει να θέλουν να δουλέψουν, πράγμα που σημαίνει επικοινωνία, ανταλλαγή συναισθημάτων και δύσκολες συζητήσεις. Δεν είναι απλή η λύση και το να ξαναχτίσεις την εμπιστοσύνη μπορεί να πάρει χρόνια. Απαιτείται αφοσίωση για να γίνει κάτι τέτοιο».

Για τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να ξεπεράσουν μία απιστία – που είναι απολύτως λογικό- η ίδια λέει: «Καμιά φορά είναι δύσκολο και για αυτόν που απάτησε τον άλλο να τον ξαναδεί με διαφορετικό τρόπο. Χρειάζεται χρόνος».

Τελειώνοντας η Δρ. Alegado απάντησε το αιώνιο ερώτημα που είναι «Μπορείς να ξεπεράσεις μία απιστία αν δεν τη συγχωρήσεις;», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να παραμένεις εκνευρισμένος με τον άλλο μπορεί να οδηγήσει στη μνησικακία και έτσι να προκαλέσει προβλήματα στη σχέση. Μακροπρόθεσμα δε γίνεται να ξεπεράσεις μία απιστία αν δεν τη συγχωρήσεις. Η συγχώρεση ή η κατανόηση αυτών που οδήγησαν σε αυτή τη συμπεριφορά είναι κρίσιμης σημασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση