ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: matchy φόρμες, άρβυλα και denim σακάκι
 

Τι πρέπει να κάνουμε αν κάποιος φταρνιστεί πάνω μας

Οι απαντήσεις των λοιμωξιολόγων

newsroom must

Μπορεί πριν από λίγο καιρό να ελπίζαμε πως όταν τελειώσει το καλοκαίρι τα πράγματα όσο αφορά στον κορωνοϊό δεν θα είναι επικίνδυνα, ωστόσο όλοι φοβούνται -επίσημα πλέον- για ένα δεύτερο κύμμα. Αυτή την στιγμή, αρκετές πόλεις ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν τοπικά lockdown, ενώ η μη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε πολλούς τόπους τιμωρείται με πρόστιμο. Τη ίδια στιγμή, εστιατόρια και μπαρ δεν λειτουργούν όπως παλιά και γενικώς, η ζωή μας είναι διαφορετική απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψη πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων από φτέρνισμα ή βήχα, ο Φρέντρικ Σέρμαν, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μάουντ Σινάι, στην Νέα Υόρκη, μάς αποκαλύπτει μια νέα και χρήσιμη συμβουλή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του huffingtonpost.gr και βάση όσων αναφέρουν οι λοιμοξιολόγοι, αν κάποιος φταρνιστεί ή να βήξει πάνω μας «Εκπνέουμε αμέσως για να αποφύγουμε την εισπνοή σταγονιδίων. Σφίγγουμε τα χείλη μας έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια η εκπνοή. Γυρνάμε το κεφάλι μας από την άλλη μεριά και περπατάμε μακριά από το συγκεκριμένο άτομο».

Να σημειώσουμε πως αυτή η μέθοδος δεν θα μας προστατεύσει 100% από τον κορωνοϊό, αλλά θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το ποσοστό του ιού στον οποίο εκτεθήκαμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση