ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Τα σημεία στα οποία έχετε ακμή και τι σημαίνουν

Αν έχετε ακμή σε ανεπιθύμητα σημεία ίσως να είναι κάτι πιο σοβαρό απ’ ότι νομίζετε

Μαρία Σάββα

Παρόλο που η ακμή του σώματος δεν είναι συνήθως τόσο εμφανής όσο η ακμή στο πρόσωπο, δεν παύει να είναι ενοχλητική. Καλό θα ήταν όμως να ξέρατε ότι στο κάθε σημείο του σώματός σας που εμφανίζεται ακμή έχει μια περεταίρω έννοια που πιθανό να μην γνωρίζατε μέχρι τώρα.

1.Λαιμός

Η ακμή σε αυτή την περιοχή μπορεί να σχετίζεται με ορμονική ανισορροπία. Εάν έχετε ακμή εδώ, οι ειδικοί συνιστούν να ελέγξετε τις ορμόνες σας, ειδικά εάν τα σπυράκια στον αυχένα βρίσκονται κοντά ή κάτω από το πηγούνι και το σαγόνι. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τρώτε λιγότερη ραφιναρισμένη ζάχαρη (η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ορμονική ανισορροπία). Βεβαιωθείτε ότι το σαμπουάν και το μαλακτικό σας είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας, καθώς πολλά προϊόντα μαλλιών αφήνουν υπολείμματα που μπορούν να μεταφερθούν στην περιοχή του λαιμού και να «φράξουν» τους πόρους.

2.Ώμοι

Οι κλειστοί πόροι είναι η πιο πιθανή αιτία ακμής στους ώμους, αν και οι ορμονικές διακυμάνσεις μπορούν επίσης να συμβάλουν. Οι καλύτεροι τρόποι για τη θεραπεία της ακμής των ώμων είναι να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ντους μετά την άσκηση. Δοκιμάστε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας με ένα απαλό γάντι ντους και ένα μη τοξικό, μη ερεθιστικό shower gel σώματος.

3.Στήθος

Η ακμή στο στήθος σας θα μπορούσε να υποδουλώνει ανισορροπία στο συκώτι σας, αλλεργική αντίδραση ή ανισορροπία στο έντερο. Σύμφωνα με μια αρχαία κινεζική έρευνα, ο μεσημβρινός του στομάχου βρίσκεται στο στήθος, επομένως η ακμή στο στήθος μπορεί επίσης να σχετίζεται με κακή διατροφή ή ευαισθησίες στα τρόφιμα. Αποφύγετε να τρώτε πολύ πικάντικα τρόφιμα και ποτά σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστά ροφήματα.

4.Χέρια

Εάν παρατηρείτε ακμή στα χέρια σας, μπορεί να αντιμετωπίζετε ανεπάρκεια βιταμινών. Τα σπυράκια εδώ θα μπορούσαν επίσης να συνδέονται με αλλεργικά εξανθήματα. Αυτά τα μικρά εξογκώματα θα μπορούσαν επίσης να προκληθούν από κεράτωση pilaris, μια κοινή πάθηση που σχετίζεται με τη συσσώρευση της πρωτεΐνης κερατίνης, η οποία μπορεί να φράξει ένα θύλακα της τρίχας. Ρίξτε μια ματιά στο απορρυπαντικό ρούχων σας, τη λοσιόν και το shower gel σας για συστατικά που προκαλούν ερεθισμό ή απόφραξη πόρων.

5.Στομάχι

Εάν δείτε ένα εξόγκωμα που μοιάζει με σπυράκι στο στομάχι σας, μπορεί να είναι μια τρίχα που έχει μπει προς τα μέσα ή ένας ερεθισμός από στενά ρούχα ή παράξενα υφάσματα. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μεταβείτε σε ρούχα που είναι φτιαγμένα με πιο ήπια υλικά για να βοηθά το δέρμα σας να «αναπνέει», όπως το οργανικό βαμβάκι.

6.Πλάτη

Αυτή είναι μια περιοχή όπου η ακμή του σώματος είναι αρκετά συχνή. Θα μπορούσε να σχετίζεται με ορμονικές διακυμάνσεις ή ίσως είναι «ενεργός» τρόπος ζωής σας. Εάν είστε δραστήριοι, φροντίστε να κάνετε ντους αμέσως αφού ιδρώσετε και να φορέσετε καθαρά ρούχα που αφήνουν το δέρμα σας να «αναπνέει».

Εάν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ντους, έχετε μαζί σας μαντηλάκια για να καθαρίσετε τους πόρους σας όσο καλύτερα μπορείτε. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να αλλάξετε το shower gel σας και φροντίστε να κάνετε απολέπιση μερικές φορές την εβδομάδα. Οι πόροι στην πλάτη σας είναι μεγαλύτεροι από τους πόρους στο πρόσωπο. Αποφύγετε τα αρώματα και τις βαφές. Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε βελτίωση, ορισμένοι επαγγελματίες συνιστούν να περιορίσετε τα τηγανητά και να κοιμηθείτε περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ομορφιά  |  ακμή  |  δέρμα  |  σώμα  |  υγεία  |  tips  |  ideas

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση