ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: φόρεμα με βολάν, denim σακάκι και sneakers
 

Εργαζόμενοι γονείς: Το κλειδί για να μεγαλώσετε παιδιά που θα επιτύχουν στη ζωή

Δέσποινα Άσπρου

Για τους περισσότερους εργαζόμενους γονείς, η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της δουλειάς με την ανάγκη αφιέρωσης περισσότερου χρόνου με τα παιδιά τους μπορεί να είναι ένας συνεχής, αγχωτικός αγώνας.

Ωστόσο πλέον μπορούν να σταματήσουν να μετρούν με αγωνία τις ώρες και τα λεπτά που περνούν στη δουλειά αντί για το σπίτι, λέει η Δρ Tovah Klein.
«Η ποιότητα του χρόνου που περνάτε με τα παιδιά σας έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα – και είναι ο μεγαλύτερος καταλύτης για την ανάπτυξη και τη μελλοντική επιτυχία του παιδιού σας», λέει η Klein, παιδοψυχολόγος στο Barnard College του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στο CNBC.

Η έρευνα το επιβεβαιώνει: Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του χρόνου που αφιερώνουν οι γονείς με τα παιδιά μεταξύ 3 και 11 ετών και της επιτυχίας αυτών των παιδιών αργότερα στη ζωή τους, διαπίστωσε μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marriage and Family.

Έχοντας αυτό κατά νου, οι γονείς αρκεί να εστιάσουν στο να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του χρόνου που μπορούν να περάσουν μαζί τους, τονίζει η παιδοψυχολόγος. Αυτό είναι το κλειδί για να τα βοηθήσουν να γίνουν ενήλικες με αυτοπεποίθηση και κίνητρα.
«Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν κίνητρο γιατί η επιτυχία στη ζωή, στον επιχειρηματικό κόσμο, στον κόσμο των τεχνών και οτιδήποτε άλλο, πρέπει να προέρχεται από κάποιο εσωτερικό κίνητρο», υπογραμμίζει η Klein.

Ποιότητα αντί για ποσότητα

Πιθανότατα, τα παιδιά «δεν μετρούν τα λεπτά ή τις ώρες» που περνούν οι γονείς στη δουλειά. Αντίθετα, κρίνουν την ποιότητα των αλληλεπιδράσεών τους όταν εκείνοι βρίσκονται στο σπίτι. Δεν υπάρχει ελάχιστος χρόνος -εκτός από τον καθόλου, φυσικά- που πρέπει να αφιερώσουν οι γονείς με τα παιδιά τους για να δημιουργήσουν αυτές τις συνδέσεις.

«Αν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έχετε μόνο μισή ώρα με το παιδί σας, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι πολύ διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να χουχουλιάζετε μαζί του όταν ξυπνάει και να τρώτε πρωινό», λέει η Klein, προσθέτοντας ότι «μπορείτε πάντα να τους υπενθυμίζετε ότι θα τους δείτε στο δείπνο και ανυπομονείτε να μάθετε για τη μέρα τους».

Προσέξτε τη συμπεριφορά των παιδιών σας

«Εάν τα παιδιά σας δεν έχουν αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί σας, θα σας ενημερώσουν με τις πράξεις τους», λέει η Klein. Στα μικρότερα παιδιά, αυτό θα μπορούσε να έχει τη μορφή περισσότερων κρίσεων ή εκρήξεων από ό,τι συνήθως, συμπεριλαμβανομένου του να πετούν παιχνίδια ή να χτυπήσουν τους γονείς ή τα αδέρφια τους. Άλλες φορές, τα παιδιά μπορεί απλώς να αποσυρθούν αν αισθάνονται ότι δεν λαμβάνουν αρκετή προσοχή.

Αυτά τα σημάδια μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και όταν οι γονείς είναι στο σπίτι, κάτι που πιθανώς υποδεικνύει ότι δεν είναι αρκετά παρόντες όταν είναι μαζί τους. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες για αυτό, είναι το κινητό τηλέφωνο. «Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το να ρίξουμε μια ματιά στα τηλέφωνά μας, στην πραγματικότητα αφαιρεί τη σύνδεση και την ποιότητα με τα παιδιά», λέει η Klein.


Πηγή: moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση