ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Τα καλύτερα ζυμαρικά για να χάσεις βάρος

Δεν φταίνε τα ζυμαρικά που παίρνεις βάρος, αλλά ο τρόπος που τα καταναλώνεις

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι Ιταλοί δεν παχαίνουν, ενώ τρώνε συνεχώς ζυμαρικά; Παρά την κακή τους φήμη, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε υδατάνθρακες, δίνοντας λίγη προσοχή στην ποσότητα και το είδος τους, τα ζυμαρικά μπορούν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για απώλεια βάρους.

Το μυστικό, λοιπόν, βρίσκεται στο είδος και τον συνδυασμό των συστατικών τους. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά που είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν περισσότερες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, σε αντίθεση με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ζυμαρικά συνοδεύονται με σάλτσες υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ ορισμένες από αυτές μπορεί να περιέχουν εως και 60-80 γραμμάρια λίπους, σε μια μόνο μερίδα.

Οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις, ότι ο συνδυασμός που οδηγεί στο να πάρεις κιλά, είναι των υδατανθράκων με το λίπος, αλλά και οι τεράστιες ποσότητες... Κάτι που συναντάμε έντονα στη Δυτική Ευρώπη.

Σε αντίθεση με τις μικρές μερίδες που σερβίρονται στην Ιταλία, μαζί με απλές σάλτσες, συνηθίζουμε να σερβίρουμε πιάτα ζυμαρικών σε μέγεθος jumbo μαζί με πλούσιες, βαριές σάλτσες. Επομένως, μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτό που φταίει και μετατρέπονται τα ζυμαρικά σε ένα «λιπαρό» φαγητό, είναι ο τρόπος που τα τρώμε.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για τα ζυμαρικά που διατίθενται στην αγορά. Μια μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως, περιέχει ελαφρώς λιγότερους υδατάνθρακες από τα κανονικά ζυμαρικά, μαζί με μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών ανά μερίδα, που δεν θα βρεις στα ζυμαρικά σίτου.

Πράγμα που σημαίνει ότι, οι ποικιλίες ολικής αλέσεως είναι πιθανό να είναι πολύ πιο χορταστικές και ως αποτέλεσμα θα φας λιγότερο φαγητό, χωρίς να νιώθεις ότι πεινάς.

Ένας άλλος σχετικά νέος τύπος ζυμαρικών στην αγορά, είναι οι ποικιλίες με χαμηλότερους υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Περιέχουν υψηλότερες ποσότητες γλουτένης και φυτικών ινών, γεγονός που αυξάνει τις φυτικές ίνες και την πρωτεΐνη και μειώνει τη συνολική ποσότητα υδατανθράκων ανά μερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση