ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

Πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη χλωρίνη στο καθάρισμα

Είναι απαραίτητο την περίοδο που διανύουμε να διατηρούμε τον χώρο και τον εαυτό μας όσο το δυνατό πιο καθαρά.

Μαρία Στυλιανού

Είναι απαραίτητο την περίοδο που διανύουμε να διατηρούμε τον χώρο και τον εαυτό μας όσο το δυνατό πιο καθαρά.

Από τα ράφια των σουπερμάρκετ έχουν αδειάσει τα καθαριστικά και τα αντισηπτικά αφού σε ατομικό επίπεδο ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον περιορισμό του ιού.

Το να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε καθημερινά επιφάνειες και αντικείμενα στο σπίτι είναι μια καλή πρακτική που καλούμαστε να ακολουθήσουμε. Αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε διαλύματα χλωρίνης σε αναλογία 1:10 η οποία φαίνεται να συμβάλλει στην αποτελεσματική πρόληψη των μολύνσεων.

Το κύριο ενεργό συστατικό της χλωρίνης είναι το υποχλωριώδες νάτριο το οποίο είναι αποτελεσματικό στο να σκοτώνει μικρόβια, βακτήρια και μύκητες (μούχλα) και αποτρέπει την μετάδοσή τους στον άνθρωπο.

Πώς όμως θα χρησιμοποιήσουμε σωστά την χλωρίνη στο σπίτι έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα υγείας;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την χλωρίνη συνδυαστικά με άλλα καθαριστικά. Για παράδειγμα αν αναμείξουμε την χλωρίνη με οξύ όπως για παράδειγμα καθαριστικό αλάτων ή αμμωνία παράγεται αέριο χλώριο που είναι τοξικό (δηλητήριο) και δεν πρέπει ο άνθρωπος να το εισπνεύσει αφού θα ερεθίσει τους βλεννογόνους. Ακόμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και το δέρμα.

Σημαντικό ακόμα είναι όταν αγοράζουμε προϊόντα καθαριστικά και επικίνδυνα χημικά να ελέγξουμε την ετικέτα και να είμαστε σίγουροι ότι αναγράφονται επάνω πληροφορίες επικινδυνότητας όπως και πληροφορίες για το ίδιο το προϊόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση