ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

4 tips για να προστατευτείς στην παραλία εν καιρώ κορωνοϊού

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζεις

newsroom must

 

Δεν χρειάζεται να πούμε πως έχουμε όλοι μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα τριήμερα γιατί από τη μία είναι πως ''κλέβουμε'' μια μέρα από τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδα, από την άλλη έχεις ακόμα μια μέρα ξεκούρασης. Παρ' όλα αυτά, το τριήμερο του Κατακλυσμού το αγαπάμε λίγο περισσότερο. Είναι που το έχουμε σίγουρο μέσα στον Ιούνιο, είναι που ''επιβάλλεται'' να πάμε θάλασσα, γενικά δεν έχει κάτι που να μας ξενίζει αυτό το τριήμερο (ίσως λίγο η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους αλλά με καλό προγραμματισμό μπορεί να αποφευχθεί κι αυτή αρκετά). 

Φέτος όμως δεν είναι μια συνηθισμένη χρονιά. Ναι μεν δεν έχουμε lockdown αλλά ο κίνδυνος του κορωνοϊού παραμένει και, όσο να 'ναι, πρέπει να προσέχουμε. Τι μπορείς να κάνεις και τι μπορείς να αποφύγεις αν θέλεις να πας παραλία το τριήμερο; 

1.Μέσα στη θάλασσα ή όσο είσαι στην άμμο κράτα όσο περισσότερη απόσταση μπορείς απ' όσους δεν ήρθαν μαζί σου. Απέφευγε τα πλήθη και έχε μαζί σου μια εφεδρική μάσκα σε περίπτωση που βρεχτεί η δική σου. Μην φοράς όμως μάσκα μέσα στο νερό, μια βρεγμένη μάσκα είναι λιγότερη αποτελεσματική και δυσκολεύει την αναπνοή. 

2. Το αντισυπτικό είναι πάντα καλή ιδέα. Κρεβατάκια, ομπρέλλες, άμμος, μικρόβια υπάρχουν παντού και το αντισυπτικό είναι η καλύτερη λύση για να απολυμάνεις τα χέρια σου πριν αγγίξεις μάτια, στόμα ή μύτη, ή και όλα όσα ασυναίσθητα θα αγγίξεις όσο είσαι στην παραλία όπως το κρεβατάκι ή την ομπρέλλα.  

3. Η μάσκα και το αντιστυπτικό είναι επίσης απαραίτητα σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις διάλειμμα για φαγητό, καφέ ή οτιδήποτε στο κοντινό εστιατόριο ή μπαρ. Εδώ, ξέρεις την διαδικασία ήδη: μάσκα αν είσαι σε κλειστό χώρο, αντισυπτικό στο τραπέζι μόλις καθήσεις, ό,τι ισχύει και σε έναν χώρο εστίασης οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου. Μπορείς εναλλαχτικά να ετοιμάσεις σνακ από το σπίτι. 

4. Η μετάδοση του κορωνοϊού ευνοείται σε κλειστούς χώρους όταν δεν υπάρχει καλός εξαερισμός. Αυτό συνήθως σημαίνει τα αποχωρητήρια ή σε κάποιες περιπτώσεις τα ντους. Ξαναλέμε όμως πως η μάσκα προστασίας πρέπει να βγαίνει π.χ. στο ντους γιατί αν βρεχτεί δεν προστατεύει και δυσκολεύει την αναπνοή. 

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει λόγος να αποφύγεις την παραλία λόγω του κορωνοϊου. Αυτά που πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς δεν είναι τίποτα εξωφρενικό ή διαφορετικό απ' αυτό που κάνεις ήδη.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση