ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

Πότε πρέπει να αγοράσετε στο παιδί σας smartphone;

“Μαμά, μπαμπά θέλω smartphone”

Όλα τα παιδιά επιθυμούν να αποκτήσουν σχεδόν τα πάντα που μπορεί να περιέχει ένα κατάστημα παιχνιδιών. Στις μέρες μας, έχουν αλλάξει κατά πολύ οι επιθυμίες, ειδικά στα παιδιά, τώρα πια επιθυμούν ένα νέο tablet, κινητό smartphone, laptop και κονσόλες παιχνιδιών.

Αρκετοί γονείς αντιμετωπίζουν διλήμματα, όπως να αγοράσω στο παιδί μου ένα smartphone; μα είναι πολύ μικρό...από την άλλη είναι παιδί της τεχνολογίας και θέλει να τα μάθει όλα..γιατί να του το στερήσω;

Και έρχεται η στιγμή που το παιδί σας ζητάει, “Μαμά, μπαμπά θέλω smartphone”. Τότε εσείς τι κάνετε; Στην αρχή λογικό να αρνηθείτε αλλά μετά; το μικρό σας παιδάκι θα μεταμορφωθεί σε πωλητή και δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να διεκδικήσει ένα smartphone, εξάλλου “όλοι έχουν”.

Πολλές περιπτώσεις, όπως παιδιά από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους πρώτο smartphone. Η κατάλληλη ηλικία για ένα ανήλικο να έχει κινητό είναι γύρω στα 10 με 11 του χρόνια, δηλαδή λίγο πριν πάνε στο Γυμνάσιο. Αν το καλοσκεφτείτε πριν δεν το έχει τόσο ανάγκη, τα έχει όλα, φίλους, γνώση, παιχνίδι και ασφάλεια από τους καθηγητές του, όπου ακόμα και στην περίπτωση που πάθει κάτι το παιδί, θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τηλεφώνου είναι ότι μπορείς να μάθεις ανά πάσα στιγμή, με μια κλήση που είναι το παιδί σου και συνάμα να επικοινωνήσετε.

Ο οργανισμος Internet Matters το 2018, επιβεβαιώσε πως ο μέσος όρος ηλικίας που ένα παιδί αποκτά κινητό είναι τα 10 έτη. Στον κόσμο της τεχνολογίας αυτό μας φαίνεται αδιανόητο όχι όμως ακατόρθωτο. Ακόμη και ο ιδρυτής της Microsoft ο Bill Gates, αγόρασε στα παιδιά του το πρώτο τους κινητό μετα τα 14 τους χρόνια.

Η τελική απόφαση, είναι δική σας αγαπητοί γονείς αν υπάρχει μια εμπιστοσύνη, κατανόηση και ειλικρίνεια στην σχέση που έχετε με το παιδί σας τότε, η ηλικία δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, αλλά η κρίση, υπευθυνότητα και αυτοέλεγχος που θα έχει ως αξίες.

Όπως αναφέρει και Διευθυντής Peter Fuggle της Anna Freud National Centre for Children and Familieς, “Η κατοχή κινητού είναι κάτι θετικό, αλλά όταν το χρησιμοποιεί περισσότερο για τα παιχνίδια ή τα social media και χάνει παρέες και ώρες ύπνου εξαιτίας του, αυτό είναι κακό σημάδι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση