ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Κρυολόγημα: Οι μύθοι για το trend της εποχής

Σύμφωνα με έρευνες ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός έχει βιώσει το κρυολόγημα κατά τη διάρκεια της ζωής του κάπου στις 200 φορές.

newsroom must

Τις τελευταίες μέρες με την θερμοκρασία του καιρού να είναι πιο χαμηλή, λογικό είναι το κρυολόγημα να παραμονεύει. Σύμφωνα με έρευνες ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός έχει βιώσει το κρυολόγημα κατά τη διάρκεια της ζωής του κάπου στις 200 φορές. Πως μπορεί όμως κάποιος να αρρωστήσει; Τι αληθεύει και τι όχι για το κρυολόγημα;

Σας αποκαλύπτουμε τους 10 μύθους για το trend της εποχής … το κρυολόγημα.

Μύθος 1: Παθαίνεις ίωση από το εμβόλιο: Κάτι τέτοιο (ευτυχώς), δεν ευσταθεί. Αντιθέτως ένα εμβόλιο λειτουργεί προληπτικά και αποτρέπει το κρυολόγημα.

Μύθος 2: Οι πιο νεαρές ηλικίες δεν πρέπει να ανησυχούν για τις ιώσεις: Πρέπει να ανησυχούν επειδή το κρυολόγημα δεν κάνει εξαιρέσεις. Απλά οι άνθρωποι μικρότερης ηλικίας μπορούν να «ξεπεράσουν» ένα κρυολόγημα, πολύ πιο γρήγορά. Ο λόγος τα καλύτερα αντισώματα και ο πιο δυνατός οργανισμός.

Μύθος 3: Το κρυολόγημα σου προκαλεί πόνο στον στομάχι: Η ίωση δεν σχετίζεται με τις κοιλιακές ενοχλήσεις. Ο πόνος στο στομάχι προμηνύει την γαστρεντερίτιδα η οποία δεν έχει να κάνει με το εποχιακό κρυολόγημα.

Μύθος 4: Το κρυολόγημα μεταδίδεται με το φιλί: Τι κι αν ο μύθος υποστηρίζει πως ο ιός του κρυολογήματος μεταδίδεται δια στόματος. Νέες μελέτες αποδεικνύουν πως οι ιοί που φέρνουν κρυολόγημα εισβάλλουν στον οργανισμό μας μέσω της μύτης και των ματιών και όχι από το στόμα.

Μύθος 5: Φυσάτε την μύτη σας συνεχώς: Η διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων στις ρινικές διόδους, είναι ο πραγματικός λόγος που «μπουκώνουμε» και όχι η υπερβολική παραγωγή βλέννας στη μύτη. Καλό θα ήταν να φυσάμε τη μύτη μας μαλακά πρώτα του ένα ρουθούνι και μετά το άλλο και όχι δυνατά και τα δύο.

Μύθος 6: Τα μικρόβια «εξουδετερώνονται» όταν πλένουμε τα ρούχα μας: Μπορεί μέχρι σήμερα να πιστεύαμε πως πλένοντας τα ρούχα εξολοθρεύουμε το 99% των βακτηρίων, όμως τελικά… δεν είναι έτσι. Τα μικρόβια είναι τόσα πολλά που αρκετά από αυτά είναι τόσο ανθεκτικά που κρύβονται στις πτυχώσεις των υφασμάτων.

Μύθος 7: Το οινόπνευμα δεν σκοτώνει το κρυολόγημα: Κάθε άλλο... το οινόπνευμα μπορεί να αποτρέψει ένα κρυολόγημα αφού έχει την ικανότητα να σκοτώνει κατά 99.9%, τα μικρόβια και τους ιούς.

Μύθος 8: Πείτε όχι στο αλκοόλ: Ο μύθος αυτός καταρρίπτεται αφού οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ένα ποτηράκι αλκοόλ βοηθάει στη μείωση του κρυολογήματος.

Μύθος 9: Ο χειμώνας φέρνει μαζί του και το κρυολόγημα: Μπορεί να κρυολογούμε κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα όμως η έκθεση μας στο κρύο δεν συνδέεται άμεσα με το κρυολόγημα. Ο σημαντικότερος λόγος που αρρωσταίνουμε είναι γιατί λόγω του ψύχους «φυλακιζόμαστε» και συνωστιζόμαστε σε κλειστούς χώρους, όπου οι ιοί μπορούν ευκολότερα να μεταπηδήσουν από τον έναν άνθρωπο στον άλλο.

Μύθος 10: Το ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα σας κάνει πιο επιρρεπείς στο κρυολόγημα: Τα συμπτώματα του κρυολογήματος οφείλονται κυρίως στο πόσο «δυναμικά» θα αντιδράσει ο οργανισμός σας στην ίωση. Όσο πιο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό σας σύστημα τόσο πιο ήπια θα είναι τα συμπτώματα. Ένας ισχυρός οργανισμός κτίζεται με μια σωστή διατροφή.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH