ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized top και cycling παντελονάκι
 

Καταπολεμήστε το άγχος με αυτές τις φυσικές τροφές

Κι όμως, υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν...

Λίγο η καθημερινή ταλαιπωρία και η ατέλειωτη κίνηση στους δρόμους, λίγο η πίεση στη δουλειά και η προσπάθεια να τα προλάβουμε όλα, το θέμα είναι ότι αδυνατούμε να παραμείνουμε ήρεμοι και να καταπολεμήσουμε το άγχος μας. Όμως υπάρχουν τρόποι, αν όχι να το αποβάλλουμε ριζικά, σίγουρα να το μειώσουμε αισθητά. Πέρα από την ενασχόληση με αγχολυτικές συνήθειες, όπως η γυμναστική, υπάρχουν και συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση τους καθημερινού άγχους. Ποιες είναι αυτές;

 • Γιαούρτι


  Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τα βακτήρια του στομάχου σας μπορεί να ευθύνονται και για το άγχος. Έρευνες έχει δείξει ότι όταν κάποιος είναι αγχωμένος, ο εγκέφαλός του στέλνει σήμα στο στομάχι του και αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γαστρεντερικές διαταραχές είναι ψυχολογικές. Το γιαούρτι, λόγω της σύστασής του μπορεί να ηρεμήσει τα συμπτώματα που δημιουργούν στομαχικό πόνο.
 • Αυγά


  Είναι γνωστό ότι εγκέφαλος χρειάζεται τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία του. Η έλλειψη βιταμίνης Β έχει σαν αποτέλεσμα τη σύγχυση, την ευερεθιστότητα και το έντονο άγχος, όπως αναφέρουν διάσημες μελέτες. Εξαιρετικές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι μεταξύ άλλων το μοσχάρι, το χοιρινό και τα αυγά.
 • Ω3 λιπαρά οξέα


  Για να καταπολεμήσετε το άγχος ενσωματώστε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας ψάρια πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλα, τόνο, κολιό, μπαρμπούνι, λυθρίνι και άλλα λιπαρά ψάρια. Ο λιναρόσπορος και οι ξηροί καρποί είναι επίσης καλές πηγές. Η κατανάλωση ψαριών είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού μεγάλες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσης ψαριού μειώνει τα κρούσματα κατάθλιψης.
 • Φιστίκια


  Όταν αρνητικές σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σας, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το πλέξιμο, λειτουργούν και τα κελυφωτά φιστίκια, αφού το άνοιγμά τους είναι χαλαρωτικό. Επιπλέον, είναι γεμάτα με πολύτιμα, θρεπτικά συστατικά και κάνουν πολύ καλό και στον οργανισμό σας.
 • Blueberries


  Μικρό και θαυματουργό, το μύρτιλλο (blueberry) είναι ένα δυσεύρετο φρούτο που αξίζει την προσοχή σας. Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, τα blueberries επιδρούν σημαντικά στη μείωση του άγχους. Πλούσια πηγή φυτικών ινών τα μικρά μπλε μούρα, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης κράμπας και δυσκοιλιότητας ως συνεπακόλουθα όλα του αυξημένου άγχους.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X