ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Η δρόμος προς την ευτυχία βρίσκεται σε αυτά τα τρία «μονοπάτια»

Πώς θα καταλάβεις αν είσαι στα αλήθεια ευτυχισμένος;

Ζωή Τουτουντζίδου

Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε αν είμαστε στα αλήθεια ευτυχισμένοι; Αν ακολουθήσαμε τους σωστούς δρόμους στην πορεία της ζωής μας; Αν κάναμε όσα ονειρευόμασταν ή αν θα καταφέρουμε όσα στοχεύουμε;

Οι ερωτήσεις κοινές και σχεδόν ίδιες στον καθένα μας. Η αλήθεια είναι πως ξοδεύουμε μεγάλο μέρος της ζωής μας, συνειδητά και ασυνείδητα, αναζητώντας μονοπάτια που θα μας κάνουν ευτυχισμένους, Με τους ψυχολόγους και ερευνητές της ευτυχίας να υποστηρίζουν πως η πραγματική ευτυχία «κρύβεται» πίσω από 3 βασικά μονοπάτια σύμφωνα με τους life coaches.

1. Ανάπτυξη της «αίσθηση της σημασίας»

Η ευτυχία έχει δύο μορφές. Υπάρχει η στιγμιαία ευτυχία, η οποία προκύπτει από πράγματα που μας δίνουν άμεση ικανοποίηση, όπως μια τρυφερή αγκαλιά ή ένας μια όμορφη κουβέντα. Επίσης, υπάρχει η συναφής ιδέα του νοήματος της ζωής, της εκπλήρωσης ή της αντανακλαστικής ευτυχίας. Δηλαδή, το συνεχές αίσθημα ευτυχίας και η αναγνώριση των πραγμάτων που έχουν πετύχει και μας κάνουν να νιώθουμε ολοκληρωμένους και ευτυχείς

2. Αυτονομία

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό μονοπάτι για την επίτευξη της ευτυχίας είναι η αυτονομία και κατ’ επέκταση η αυτοδιάθεση. Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να νιώθει ελεύθερος, να μπορεί να κάνει όλα όσα επιθυμεί, χωρίς περιορισμούς και πρέπει. Έρευνες υποστηρίζουν πως όταν οι άνθρωποι μπορούν να δρουν ελεύθεροι, χωρίς περιορισμούς είτε είναι οικονομικοί, είτε ηθικοί, τείνουν να νιώθουν περισσότερο ευτυχισμένοι σε σχέση με αυτούς που δρουν βάση υποχρεώσεων.

3. Ηλικιακή ωριμότητα

Το τρίτο μονοπάτι είναι αυτό της ηλικιακής ωριμότητα, η ευτυχία και η ικανοποίηση από τη ζωή αυξάνονται σταδιακά από την πρώιμη ενηλικίωση έως τη μέση ηλικία. Αυτό φυσικά αποδίδεται στην ικανοποίηση που νιώθουμε μεγαλώνοντας, ειδικά αν έχουν πετύχει τους στόχους της ζωής μας. Καθώς όταν βρισκόμαστε στην αρχή της ενηλικίωσης, δρούμε με γνώμονα την επίτευξη των στόχων μας, μια διαδικασία που μπορεί να μας προκαλέσει έντονο στρες με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε αμέσως την ευτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση