ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

Fitness Goals: Αποκτήστε τέλεια σιλουέτα παίζοντας τένις

Η αντισφαίριση, γνωστή με την αγγλική ονομασία tennis, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η ιδανική άσκηση για μια ολοκληρωμένη εκγύμναση του σώματος, αλλά και του πνεύματος. Η ιδιαιτερότητα του τένις σε σχέση με τα περισσότερα άλλα αθλήματα είναι η ύπαρξη τεχνικής, συγκεκριμένης μεθοδολογίας, καθώς και ένα μεγάλο φάσμα διαφορετικών κινήσεων. Αν ψάχνετε, λοιπόν, να ξεκινήσετε ένα νέο σπορ που θα βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σας και θα σμιλέψει τη σιλουέτα σας, το τένις είναι αυτό που χρειάζεστε. Γιατί;

  • Μέσα από τα παιχνίδια του τένις και τις φυσικές ασκήσεις, αναπτύσσεται η δύναμη, η ταχύτητα, η ευλυγισία και η αντοχή, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η κινητική ανάπτυξη και ο σωστός νευρομυϊκός συντονισμός.
  • Το τένις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για άσκηση όλων των ηλικιών, ενώ έχει αποδειχθεί ότι πέρα από τη μυϊκή ενίσχυση βελτιώνει την οστική πυκνότητα, ιδίως το ισχίο και την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
  • Λόγω των υψηλών επίπεδων φυσικής κατάστασης, το τένις μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικών επεισοδίων, στεφανιαίας νόσου, καρκίνου παχέος εντέρου και ορισμένων μορφών διαβήτη. Επιπλέον, είναι μια άσκηση cardio που ενισχύει τη θερμιδική καύση (περίπου 420 ανά ώρα).
  • Επίσης ενισχύει τον αυτοέλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του αθλητή, ενώ είναι παράλληλα αγχολυτικό, καθώς οι τακτικές και η στρατηγική που εμπλέκονται στον αγώνα απαιτούν υπομονή και επιμονή.

Tip: Ο προπονητής που θα σας κάνει μάθημα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Επιλέξτε έναν επαγγελματία προπονητή που να γνωρίζει άψογα το άθλημα του τένις, έτσι ώστε να μπορέσετε να καρπωθείτε όλα τα οφέλη που θα σας προσφέρει το άθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση