ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Εντάξετε αυτά τα πράγματα στην ρουτίνα σας με τον ερχομό του νέου έτους για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Όλα όσα μπορούν να σας βοηθήσουν

Μαρία Σάββα

Ο υγιεινός τρόπος ζωής προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων ασθενειών. Ένα άλλο σημαντικό όφελος είναι ότι οι υγιεινές ρουτίνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο τρόπος του οργανισμού να προστατεύεται από λοιμώξεις και ασθένειες. Καταπολεμά τα πάντα, από τους ιούς του κρυολογήματος και της γρίπης μέχρι σοβαρές καταστάσεις όπως ο καρκίνος.

Εντάξετε αυτά τα πράγματα στην ρουτίνα σας με τον ερχομό του νέου έτους για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας:

1.Να τρως καλά

Το να τρώτε καλά σημαίνει να δίνετε έμφαση στην κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών, άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής αλέσεως και γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ή με χαμηλά λιπαρά. Η σωστή διατροφή σημαίνει επίσης περιορισμός των κορεσμένων λιπαρών, της χοληστερόλης, του αλατιού και των προστιθέμενων σακχάρων.

Η καλή διατροφή παρέχει πολλαπλά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι η υπερβολική ποσότητα ορισμένων βιταμινών και μετάλλων μπορεί να είναι επιβλαβής.

2.Να είστε σωματικά δραστήριοι

Η τακτική σωματική δραστηριότητα σας βοηθά να αισθάνεστε καλύτερα, να κοιμάστε καλύτερα και να μειώσετε το άγχος. Σε συνδυασμό με την καλή διατροφή, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να διατηρήσει ένα υγιές βάρος.

Η τήρηση των συστάσεων φυσικής δραστηριότητας για την ηλικία σας παρέχει άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη. Αναδυόμενες έρευνες υποδηλώνουν επίσης ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί ενδεχομένως να ωφελήσει την ανοσία.

3.Δώστε έμφαση στον ύπνο σας

Επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν ότι η απώλεια ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά διάφορα μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας μεγάλης ποικιλίας διαταραχών.

4.Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να κάνει το σώμα λιγότερο επιτυχημένο στην καταπολέμηση των ασθενειών. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

5.Αποφύγετε το πολύ αλκοόλ

Με την πάροδο του χρόνου, η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  news  |  lifestyle  |  new year

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση