ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες πεθαίνουν νωρίτερα από τις γυναίκες

Δείτε πιο κάτω τον λόγο

Μαρία Σάββα

Καμία ζωή δεν είναι αιώνια, και η παραμονή μας στον κόσμο θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, αν και ποτέ δεν θα έχουμε την ακριβή γνώση πότε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τους άνδρες. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, η προσδοκία ζωής των γυναικών ανέρχεται σε 84,7 έτη, ενώ αυτή των ανδρών σε 79,8.

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι η παρουσία των οιστρογόνων στο γυναικείο σώμα. Αυτές οι ορμόνες διατηρούν υγιή τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνουν τη λειτουργία των κυττάρων, και επηρεάζουν θετικά τα επίπεδα χοληστερόλης. Αντίθετα, οι άνδρες εκτίθενται περισσότερο σε κινδύνους, όπως ατυχήματα λόγω ατυχημάτων ή εργασιακών κινδύνων.

Γενικά, οι γυναίκες φροντίζουν καλύτερα την υγεία τους, αποφεύγοντας επικίνδυνες συνήθειες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Επιπλέον, η ανοσοποίηση συνεισφέρει στην αντίστασή τους σε χρόνια νοσήματα.

Ωστόσο, οι άνδρες αντιμετωπίζουν πιο συχνά κινδύνους λόγω ανεύθυνης συμπεριφοράς, όπως η οδήγηση χωρίς προστασία ή η αντίστροφη στάση έναντι της υγείας τους. Επίσης, η κοινωνική πίεση πάνω στους άνδρες να κρύβουν τα συναισθήματά τους συχνά οδηγεί σε ψυχολογικά προβλήματα, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία τους.

Τέλος, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να παρακολουθούν την υγεία τους και να επισκέπτονται τον γιατρό για τακτικούς ελέγχους, ενώ οι άνδρες συχνά αγνοούν συμπτώματα και απαρνούνται την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση