ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: bodycon φόρεμα, denim σακάκι και πέδιλα
 

6 σημάδια που αποδεικνύουν την έλλειψη νερού στο σώμα

Πόσο σημαντικό είναι τελικά το νερό για το σώμα μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Ριάνα Στυλιανού

Το νερό, όπως φυσικά και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από τις τροφές μας, είναι απαραίτητο στοιχείο για να διατηρηθούμε στη ζωή και σύμφωνα με τους ειδικούς, χωρίς αυτό δεν μπορούμε να επιβιώσουμε για παραπάνω από 5-7 ημέρες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day), η οποία καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992, ας δούμε 6 σημάδια που αποδεικνύουν την έλλειψη νερού στο σώμα μας. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όταν δεν προσλαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού στο σώμα μας, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ειδικοί συνιστούν να πίνουμε έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, για τον λόγο του ότι, χάνουμε αρκετό νερό από το σώμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τον ιδρώτα, τα ούρα αλλά και όταν αναπνέουμε και εισπνέουμε.

H δίψα δεν είναι πάντα μια σαφής ένδειξη ότι το σώμα σας χρειάζεται νερό... μπορεί να μην διψάτε καθόλου, αλλά το σώμα σας να αναζητά επειγόντως νερό. Δείτε, λοιπόν, ποια σημάδια προδίδουν πώς δεν καταναλώνετε όσο νερό χρειάζεστε.

1. Όταν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε
O εγκέφαλος αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό, οπόταν είναι λογικό οι "επικοινωνία" μεταξύ των κυττάρων να μην λειτουργεί όπως πρέπει.

2. Εάν εκνευρίζεστε εύκολα
Η έλλειψη νερού από τον οργανισμό, αυξάνει την ευαισθησία μας, και αυτό μπορεί να οδηγίσει σε πιο ευέξαπτες και νευρικές συμπεριφορές.

3. Ανοιγοκλείνετε συχνά τα μάτια σας
Όταν μας λείπει νερό από το σώμα μας, τα μάτια μας τείνουν να ανοιγοκλείνουν πιο συχνά για να αναγκαστούν να ενυδατωθούν.

4. Έχετε πονοκεφάλους
Εάν δεν έχετε την ποσότητα νερού που χεριάζετε ο οργανισμός σας για να λειτουργήσει σωστά, το ήδη υπάρχον νερό στα κύτταρα δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα, αυτός να χάνει την ελαστικότητά του και να προκαλείτε πόνος. Έτσι, πριν αναζητήσετε κάποιο παυσίπονο, πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

5. Βαθύ χρώμα στα ούρα
Αν τα ούρα σας μυρίζουν έντονα ή έχουν έντονο κίτρινο χρώμα, τότε πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη σε νερό.

6. Κράμπες
Η αφυδάτωση μπορεί να εκδηλωθεί με κράμπες και μυϊκούς σπασμούς.

Να σημειώσουμε ότι η φετινή (2023) Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό αναφέρεται στην επιτάχυνση των αλλαγών για την επίλυση της κρίσης στην ύδρευση και την υγιεινή, ενώ να θυμίσουμε πως με το σύνθημα "Μη σπαταλάς το νερό σήμερα, για να μην το στερηθείς αύριο", ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 22α Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα υπενθύμισης της σημασίας του νερού στην ανθρωπότητα αλλά και ευαισθητοποίησης για το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση