ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

3 ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε

Ευθύνονται για ορισμένους τύπους καρκίνου, πρόωρης γήρανσης , ορμονικών διαταραχών και κακής οδοντικής υγιεινής.

Ριάνα Στυλιανού

Έχουμε ετοιμάσει πολλά άρθρα κατά καιρούς, που σας προτείνουμε διάφορα υγιεινά σνακ για να ετοιμάσετε και να απολαύσετε χωρίς τύψεις και περιορισμούς. Όμως πέραν του να γνωρίζουμε τί είναι καλό για τον οργανισμό μας, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε και τί να αποφεύγουμε.

Δείτε λοιπόν παρακάτω, 3 από τις πιο ανθυγιεινές τροφές στον κόσμο, που πρέπει να αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Μεταποιημένα γλυκίσματα
Τα μεταποιημένα γλυκίσματα, όπως είναι τα κουλουράκια, τα κέικ, τα κράκερς, κλπ του εμπορίου περιέχουν πολύ επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού, αλάτι, ακόρεστα λιπαρά και υδρογονωμένα έλαια. Αυτά τα υλικά είναι πολύ φθηνότερα και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και βελτιώνουν την υφή τους. Αυτά τα γλυκίσματα όμως, αυξάνουν τη χοληστερόλη και βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Kobby Mendez on Unsplash

Αναψυκτικά
Από τα πιο βλαβερά για την υγεία μας ροφήματα, είναι χωρίς αμφιβολία τα αναψυκτικά. Αυτά είναι σαν θερμιδικές βόμβες ζάχαρης και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην παγκόσμια επιδημία της παχυσαρκίας. Τα αναψυκτικά ευθύνονται επίσης και για ορισμένους τύπους καρκίνου, πρόωρης γήρανσης , ορμονικών διαταραχών και κακής οδοντικής υγιεινής.

Atul Sainy on Unsplash

Τηγανητές πατάτες
Οι κατεψυγμένες προτηγανισμένης πατάτες, λόγω της ευκολίας τους όσον αφορά την προετοιμασία για κατανάλωση, βρίσκεται στα περισσότερα νοικοκυριά. Είναι καλό να γνωρίζετε ωστόσο, ότι μια μερίδα μπορεί να περιέχει 8-11 γραμ. λίπος, 3 γραμ. κορεσμένα λιπαρά, 390-450 mg νατρίου και περίπου 160-190 θερμίδες. Προτιμήστε λοιπόν τις φρέσκες τηγανιτές πατάτες, τις ψητές ή βραστές, με λίγο αλάτι.

 Nathan Dumlao on Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  ζωή  |  σώμα  |  health  |  body  |  lifestyle

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση