ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: baby pink sweatpants, sweatshirt και λευκά sneakers
 

Η μάσκα μέρος της καθημερινότητάς μας

Φορώντας την μπορούμε να μειώσουμε την εξάπλωση του ιού

Ριάνα Στυλιανού

Με την αύξηση των κρουσμάτων στο νησί μας μέρα με τη μέρα, είναι λογικό για μερικούς να γεννιέται ξανά αυτό το αίσθημα άγχους και στρες.

Εφόσον όμως, ξέρουμε ακριβώς πως έχει η κατάσταση και έχουμε βιώσει ήδη μια φορά τον αυτοπεριορισμό και την καραντίνα, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχαμε για να ιδωθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα... αυτή τη φορά, πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι πολίτες και να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τα αποτελέσματα της απερισκεψίας μας.

Επειδή τα κρούσματα φαίνεται να αυξάνονται, κάλο θα ήταν να εντάξουμε ξανά τη μάσκα στην καθημερινότητά μας και να πάρουμε τα πράγματα στα σοβαρά, τώρα που είναι ακόμη νωρίς. Η χρήση της μάσκας στις υπεραγορές, στα εμπορικά κέντρα αλλά και σε οποιονδήποτε χώρο με πολυκοσμία, πρέπει να θεωρείται υποχρεωτική. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να αποφύγουμε το lockdown για τους επόμενους μήνες που μας έρχονται και με υπευθυνότητα και σεβασμό προς εμάς αλλά και τους γύρω μας, πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε έναν χώρο που κάποιος μπορεί να είναι ασυμπτωματικός, αλλά και πάλι μπορεί να εξαπλώσει τον ιό, και φοράτε μάσκα, το ποσοστό για να προσβληθείτε και εσείς από τον ιό είναι σχεδόν μηδαμινό. Αν πάλι αυτός που φέρει τον ιό φοράει μάσκα, υπάρχει πιθανότητα να μεταδώσει το μικρόβιο με άλλους τρόπους. Όπως να ακουμπήσει αντικείμενα με τα χεριά του χωρίς να τα έχει απολυμάνει κτλ. Η μόνη λύση για να σταματήσουμε την εξάπλωση λοιπόν, είναι να φοράμε μάσκα και να κρατούμε πάντα τις αποστάσεις μας όπου και να είμαστε. 

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι, εάν τυχαίνει να έχετε συμπτώματα του ιού, ή οποιουδήποτε ιού (κρυολόγημα κτλ), να αυτοπεριοριστείτε μέχρι να βεβαιωθείτε πως δεν πάσχετε από κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση