ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Χριστουγεννιάτικο κέικ της Αθηνάς

Αθηνά Λοϊζίδου

Το κέικ των Χριστουγέννων είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σ’ ένα βιβλίο χριστουγεννιάτικης μαγειρικής που αγόρασα όταν ήμουνα ακόμα φοιτήτρια στο Λονδίνο. Είναι ένα πολύ ζουμερό και
μυρωδάτο κέικ γεμάτο γλυκά και καρύδια. Τα καρύδια δεν τα κόβω γιατί μ’ αρέσει πολύ να τα νιώθω στο γλυκό. Έχω προσθέσει το γλυκαντικό Black Treacle, αφού για το άρωμα και το σκούρο χρώμα του. Εδώ η ποσότητα είναι για ένα μικρό κέικ διαμέτρου δεκαπέντε εκ. Αν θα φτιάξετε μεγαλύτερο, προσαρμόστε την ώρα ψησίματος ανάλογα και φροντίστε να παρακολουθείτε το κέικ ενόσω ψήνεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω αλλάξει τη διαδικασία ετοιμασίας του κέικ, φτιάχνοντάς το στην κατσαρόλα. Ζεσταίνοντας τα αποξηραμένα φρούτα με το κονιάκ και το χυμό λεμονιού, τα βοηθώ να απορροφήσουν τα υγρά τους και να γίνουν ζουμερά. Φέτος, επέλεξα να τελειώσω το κέικ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
  • Χρόνος ψησίματος: 40΄

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση