ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Το κουτσομπολιό κάνει καλό στην υγεία μας…

..υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι!

«Το κουτσομπολιό μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και μας δίνει αφορμή να θέλουμε να βελτιωθούμε, όμως αν μπαίνουμε συνέχεια σε συζητήσεις όπου αναφερόμαστε για τα αρνητικά χαρακτηριστικά κάποιου τότε μπορεί και εμείς οι ίδιοι να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι».

«Χτυπάει το τηλέφωνο σου…., στην άλλη γραμμή είναι η κολλητή σου, η οποία σου λέει με τον πάντοτε μοναδικό της τρόπο: «Δεν θα πιστέψεις τι έγινε εχθές. Τα έμαθες τα νέα;», κι εσύ με το που ακούς αυτή την ατάκα, παρατάς τα πάντα και είσαι έτοιμη, γεμάτη αυτιά, να ακούσεις το κους-κους της ημέρας».

Αλήθεια εσύ πόσες φορές ήσουν πρωταγωνίστρια στην παραπάνω ιστορία; Αμέτρητες ε; Μάθε λοιπόν ότι δεν είσαι η μόνη αφού σύμφωνα με έρευνες το 98% των γυναικών κουτσομπολεύουν τους πάντες και τα πάντα καθημερινά, ενώ το υπόλοιπο 2% που δεν το κάνει, είναι επειδή απλά δεν έχει κάποιον να μοιραστεί τα «κουτσομπολίστικα νέα» του.  

Η φωνή των ειδικών
Οι ψυχολόγοι ξεδιπλώνουν τις αιτίες του κουτσομπολιού και εξηγούν γιατί μπορεί να μην είναι και τόσο κακό το να κουτσομπολεύουμε, παροτρύνοντας μας μάλιστα να το απενοχοποιήσουμε και να μην νιώθουμε άσχημα, όταν σχολιάζουμε τους άλλους είτε καλοπροαίρετα, είτε κακοπροαίρετα.

Ο λόγος;  Τα θετικά σχόλια που ακούει κανείς για τους άλλους, δημιουργούν διάθεση να βελτιώσει κανείς τον εαυτό του ενώ τα αρνητικά ευνοούν τη σύγκριση και δίνουν αίσθημα ανωτερότητας και περηφάνιας για τον ίδιον.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην «Huffington Post» Αμερικής, υποστηρίζει ότι το κουτσομπολιό παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν αυτοκριτική, γιατί ασυνείδητα συγκρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις με τον ίδιο τους τον εαυτό και σκέφτονται πως θα λειτουργούσαν αν ήταν αυτοί στην θέση τους.  

Η έρευνα
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία είχε ως σκοπό να «αποκαλύψει» γιατί οι γυναίκες λατρεύουν να κουτσομπολεύουν τους άλλους και ειδικά τις άλλες γυναίκες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 100 γυναίκες στις οποίες και ζητήθηκε να εκμυστηρευθούν ένα θετικό ή αρνητικό κουτσομπολιό που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και αξιολογήθηκαν με βάση τις απαντήσεις τους αναφορικά με την αυτοβελτίωση και την αυτοπροστασία που επέδειξαν μετά από τις πληροφορίες που δέχθηκαν.

Οι γυναίκες που είχαν ακούσει μια θετική πληροφορία για κάποιον άλλο ενίσχυσαν την επιθυμία τους για βελτίωση, ενώ όσες είχαν ακούσει μια αρνητική πληροφορία έδειχναν περισσότερη ανησυχία για την κοινωνική τους συμπεριφορά.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση