ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Τα περίφημα ζάχερ τόρτε σε ατομικά κομμάτια

Το ζάχερ τόρτε (sachertorte) είναι ένα κέικ σοκολάτας που δημιούργησε ο Φραντζ Ζάχερ το 1832, για τον Κλέμενς Βέντσελ Λόταρ φον Μέττερνιχ στη Βιέννη. Είναι μια από τις πιο διάσημες βιεννέζικες σπεσιαλιτέ. Η πραγματική ιστορία του κέικ αρχίζει το 1832, όταν ο πρίγκιπας Mέττερνιχ ανέθεσε στον προσωπικό του σεφ να φτιάξει ένα πρωτότυπο επιδόρπιο για κάποιους σημαντικούς του καλεσμένους. Ο επικεφαλής σεφ ήταν άρρωστος και το βάρος έπεσε στον 16χρονο Φραντζ Ζάχερ, που ήταν εκπαιδευόμενος μάγειρας στην κουζίνα του πρίγκιπα. Έτσι έφτιαξε το ζάχερ τόρτε το οποίο ενθουσίασε τους καλεσμένους. Το γλυκό αυτό σερβίρεται στο γνωστό ξενοδοχείο Hotel Sacher της Βιέννης. Αν και η ετοιμασία του έχει αρκετά στάδια, με λίγη υπομονή νομίζω πως θα μπορέσετε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλυκό στο σπίτι σας.

  • Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολο (γκουρμέ)
  • Χρόνος Ετοιμασίας: 30΄
  • Χρόνος Ψησίματος: 30΄.
  • 285 θερμίδες ανά κομμάτι

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση