ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Midi jean φούστα με άσπρο strapless top και πέδιλα
 

Πώς οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν με την κατάθλιψη, το στρες και το άγχος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κουταβιών

Μαρία Σάββα

Η υιοθέτηση ενός κατοικίδιου μπορεί να φαίνεται σαν μια ανιδιοτελής πράξη, αλλά υπάρχουν πολλοί εγωιστικοί λόγοι για να αποδεχτείτε την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων. Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου παρέχει μια εκπληκτική σειρά από οφέλη για την υγεία, και με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Κουταβιών θα αναλύσουμε κάποια από αυτά.

Μειώνουν το άγχος
Έρευνες έχουν δείξει ότι το απλό χάιδεμα ενός σκύλου μειώνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη, ενώ η κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων τους αυξάνει στην πραγματικότητα τα επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνης (η ίδια ορμόνη που συνδέει τις μητέρες με τα μωρά).

Στην πραγματικότητα, ένα εκπληκτικό 84 τοις εκατό των ασθενών με διαταραχή μετατραυματικού στρες οι οποίοι έχουν σκύλο ανέφεραν μείωση των συμπτωμάτων και το 40 τοις εκατό καταφέρνοντας επίσης να μειώσουν τα φάρμακά τους.

«Ανακουφίζουν» τη μοναξιά και την κατάθλιψη
Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είχαν καλύτερη αυτοεκτίμηση. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα κατοικίδια παρείχαν μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη στους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη. Επιπλέον, τα κατοικίδια είναι ένας καλός κοινωνικός καταλύτης για να συναντήσετε άτομα που μοιράζονται τα ζωικά σας ενδιαφέροντα.

Αυξάνουν τη φυσική δραστηριότητα
Πόσοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πάνε έξω το ξημέρωμα και να ασκηθούν στη βροχή ή το χιόνι; Οι ιδιοκτήτες σκύλων συχνά δεν έχουν άλλη επιλογή, πρέπει να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους παρέχοντάς τους έτσι μια αδικαιολόγητη καθημερινή δόση άσκησης.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση