ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Trump: Σε μία βραδιά συγκέντρωσε 50 εκ. δολάρια

Εξασφάλισε τα χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία με μία δεξίωση.

Μαρία Καραμάνου

Ο Donald Trump πέτυχε μια εντυπωσιακή επίτευξη, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο βραδιά.

Ο Trump πέτυχε αυτό το επίτευγμα κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στη Φλόριντα, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία. Η εκδήλωση αυτή θεωρούνταν κρίσιμη στον αγώνα για την απόκτηση μεγάλων ποσών που θα χρηματοδοτήσουν την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς ετοιμαζόταν για τον αγώνα για τον Λευκό Οίκο με τον Δημοκρατικό Joe Biden ως αντίπαλό του.

Στο πλαίσιο της αμερικανικής εκλογικής πολιτικής, η χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών δεν είναι μόνο αποδεκτή, αλλά αποτελεί και σημαντικό κομμάτι του εκλογικού αγώνα. Κάθε πολιτικό κίνημα προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για να υποστηρίξει τον υποψήφιό του. Το έτος 2024 προβλέπεται να είναι ο πιο δαπανηρός εκλογικός κύκλος στην ιστορία της Αμερικής, με τους δύο υποψηφίους να ανταγωνίζονται για τη συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων για τις εκλογικές τους εκστρατείες.

Μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στα τέλη Μαρτίου ήταν μια δεξίωση στη Νέα Υόρκη, όπου ο Δημοκρατικός πρόεδρος, Biden, κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump ανακοίνωσε ένα ακόμα εντυπωσιακότερο ποσό: περισσότερα από 50,5 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν κατά τη δεξίωση για την συγκέντρωση κεφαλαίων στο Παλμ Μπιτς, στην περιοχή του Μαρ-α-Λάγκο, την πολυτελή κατοικία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

«Η βραδιά ήταν απίστευτη προτού καν ξεκινήσει, γιατί οι άνθρωποι ήθελαν να συνεισφέρουν σε έναν σκοπό: να κάνουν την Αμερική μεγάλη ξανά», είπε ο Trump, επαναλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του «Make America Great Again».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον, έναν από τους λίγους επιχειρηματίες που επωφελήθηκαν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009, καθώς είχε προβλέψει την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο επιχειρηματίας Ρόμπερτ Μπίγκελοου, ο οποίος προηγουμένως είχε κερδίσει περιουσία στον τομέα των ξενοδοχείων πριν αναλάβει τη διεύθυνση μιας εταιρείας αεροδιαστημικής έρευνας, και ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Και οι δύο είναι μεγάλοι δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Επίσης, παρευρέθηκαν μερικοί πρώην αντίπαλοι του Trump από τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 

Σύμφωνα με την Washington Post, η θέση στο τραπέζι του Trump κόστιζε περίπου 814.600 δολάρια. Αυτά τα ποσά χρησιμεύουν για να χρηματοδοτηθούν οι μετακινήσεις υποψηφίων, να αμειφθούν τα επιτελεία, να γίνουν δημοσκοπήσεις και να πληρωθούν τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο Biden, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως ο υποστηρικτής της μεσαίας τάξης, αντέδρασε στην εκδήλωση του αντιπάλου του, του Ρεπουμπλικάνου, με κριτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας, «Ο Donald Trump οργανώνει συγκέντρωση κεφαλαίων από δισεκατομμυριούχους που θέλουν περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξασφαλίζοντας μειώσεις φόρων για τους ίδιους».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS