ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τριήμερη άδεια για την περίοδο προσφέρει η Ισπανία

Η Ισπανία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που δίνει 3 μέρες άδεια για την περίοδο

Γιώργος Γκαρακλίδης

Πρωτοπόρος χώρα για άλλη μία φορά η Ισπανία όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης νόμων αποφασίστηκε να προσφέρεται τριήμερη άδεια από την εργασία τους σε γυναίκες που υποφέρουν από έντονους πόνους περιόδους κάθε μήνα. 

Όπως ανακοινώθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, η απόφαση πρόκειται να παρθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση της χώρας ακολουθώντας το θετικό παράδειγμα της Νότιας Κορέας, της Ινδονησίας και της Ζάμπιας. Ουσιαστικά μόλις επισημοποιηθεί, η Ισπανία θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και στον δυτικό κόσμο που θα λάβει μια τέτοιου είδους απόφαση προς όφελος των γυναικών που ενδεχομένως να υποφέρουν κάθε μήνα από επίπονη περίοδο οπότε η άδεια εμμήνου ρύσεως αποτελεί ένα είδος ανακούφισης για όλες όσες το βιώνουν. 

Σύμφωνα με έρευνα από την Ισπανική Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν περίοδο, την βιώνουν με έντονους πόνους ενώ το αναφερόμενο αυτό ποσοστό συνεχίζει και αυξάνεται. Η δυσκολίες και οι πόνοι κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ονομάζεται δυσμηνόρροια και τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν οξύ κοιλιακό άλγος, πονοκεφάλους και πυρετό.

Ένα επιπλέον βήμα στο οποίο σχεδιάζει να προχωρήσει και να εφαρμόσει σύντομα η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι να καταργηθεί η προσκόμιση γονικής άδειας για κορίτσια 16 και 17 ετών που επιθυμούν να προβούν σε έκτρωση. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by UPSC LEGENDS (@upsc_legends)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS