ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το τραγούδι που ζήτησε ο Κάρολος από τον Αντρέα Μποτσέλι

Ποια η σημασία του και ποιοι καλλιτέχνες το τραγούδησαν.

Μαρία Καραμάνου

Στην στέψη του βασιλιά Καρόλου III στη Βρετανία, ο Αντρέα Μποτσέλι ερμήνευσε το τραγούδι "You'll Never Walk Alone" σε μια μοναδική συναυλία που θα μείνει στην ιστορία. Επιπλέον, η αντίστροφη μέτρηση για τη συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις δεκαοκτώ Ιουλίου έχει ξεκινήσει, μια συναυλία που αναμένεται να είναι μοναδική και αξέχαστη. Παράλληλα με τον Αντρέα Μποτσέλι, άλλοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτή την ιστορική εκδήλωση.

Ο διάσημος τενόρος εντυπωσίασε το κοινό των 20.000 ατόμων με την ερμηνεία του. Το τραγούδι που επιλέχθηκε είναι ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της Λίβερπουλ, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ύμνους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Επίσης, σημειώνεται ότι ο Αντρέα Μποτσέλι είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης από την Ιταλία που θα εμφανιστεί στη συναυλία Coronation Concert. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Times, ο Μποτσέλι αποκάλυψε ότι το τραγούδι "You'll Never Walk Alone" ερμηνέυτηκε μετά από αίτημα του βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ.

Το "You'll Never Walk Alone" αρχικά γράφτηκε για το μιούζικαλ "Carousel" το 1945, αλλά ο Frank Sinatra ήταν ο πρώτος που το ηχογράφησε και από τότε πολλοί μουσικοί και τραγουδιστές έχουν το ερμηνεύσει, όπως οι Elvis Presley, Barbra Streisand και Lana Del Rey. Το 1963, οι Gerry and The Pacemakers από το Λίβερπουλ κυκλοφόρησαν μια διασκευή του τραγουδιού και έτσι το κομμάτι έγινε ευρέως γνωστό και αγαπημένο στη Βρετανία, έγινε ακόμη και ο ύμνος της Liverpool F.C. Από τότε, πολλοί μουσικοί και τραγουδιστές έχουν ερμηνεύσει το δημοφιλές τραγούδι, μεταξύ των οποίων ο Elvis Presley, η Barbra Streisand και η Lana Del Rey. 

Ο ίδιος ο Μποτσέλι ήταν πολύ ενθουσιασμένος για την πρόσκληση που δέχτηκε από τον Κάρολο, μάλιστα δήλωσε, «Είμαι ευγνώμων για αυτό το τελευταίο ανεκτίμητης αξίας προνόμιο που μου προφέρεται, να δανείσω τη φωνή μου στο soundtrack μιας εκδήλωσης που μέλει να είναι μια ιστορική στιγμή. Τραγούδησα για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β' πολλές φορές στο παρελθόν και είναι μεγάλη τιμή που με καλούν να παραστώ και στη συναυλία προς τιμή του Βασιλιά Καρόλου III, μια ημέρα που περιμένει με μεγάλο ενθουσιασμό όλος ο κόσμος.
Η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την εξαιρετική επιλογή καλλιτεχνών που θα βρεθούν στην ίδια σκηνή και την ευκαιρία να ερμηνεύσω το εμβληματικό "You'll Never Walk Alone" με τον αγαπημένο μου φίλο, τον βαρύτονο, Bryn Terfel. Αυτό το ενωτικό κομμάτι είναι ικανό να ζεστάνει τις καρδιές μεγάλων πλήθων, μια δήλωση αγάπης και αλληλεγγύης.»

Ο Μποτσέλι έχει ερμηνεύσει πολλές φορές στις εκδηλώσεις του "Στέμματος", με ένα από τα αποκορύφωματα να είναι η εκτέλεσή του τραγουδιού "Nessun Dorma" για την εορταστική εκδήλωση των εβδομήντα ετών προσφοράς της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκινγχαμ πέρυσι. 

Στη συναυλία για την τελετή στέψης, συμμετείχαν και άλλοι διεθνείς αστέρες της pop και της κλασικής μουσικής, μεταξύ των οποίων είναι οι Lionel Richie, Katy Perry, Nick Cave, Freya Ridings, Alexis Ffrench, Lang Lang, Pete Tong και η boy band Take That. Οι Μποτσέλι και Sir Bryn Terfel ήταν επίσης μέλη του line-up. Η συναυλία παρουσιάστηκε από τον γνωστό ηθοποιό Hugh Bonneville και μεταδόθηκε ζωντανά από το δίκτυο του BBC. 

Ακούστε το τραγούδι εδώ :

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS