ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Προς έγκριση εμβολίου για παιδιά 5 έως 12 ετών

Η παρουσίαση της Στέλλας Κυριακίδου και της Ζωής Πανά στο Digital Agenda.

Toυ Απόστολου Τομαρά.

Σε σημαντικές συστάσεις αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα των χωρών αναμένεται να προχωρήσει, το επόμενο διάστημα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο 4ο Digital Agenda Cyprus Summit, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και η Ζωή Πανά, μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας. Οι συστάσεις θα αφορούν τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 5 ετών υπό το πρίσμα της αξιολόγησης του φακέλου που έχει καταθέσει η Pfizer και αφορά εμβόλιο mRNa για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο Λεωνίδας Φυλακτού γενικός εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, η κ. Κυριακίδου και οι κ. Πανά τόνισαν την ανάγκη εμβολιασμού των μικρών ηλικιών σε μια προσπάθεια αναχαίτησης της διασποράς του ιού εντός των οικογενειών.

Εμβολιασμός

Με θέμα το σήμερα και αύριο της πανδημίας και οι δύο κυρίες ανέδειξαν την ανάγκη αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού των πληθυσμών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η μεγαλύτερη αύξηση των νέων περιστατικών παρατηρείται σε τέσσερις χώρες το εμβολιαστικό πρόγραμμα των οποίων κινείται σε χαμηλά επίπεδα και έχει ως αποτέλεσμα τα συστήματα υγείας των χωρών αυτών να δέχονται μεγάλη πίεση. Το μήνυμα της κ. Κυριακίδου στο Digital Agenda ήταν πως τα εμβόλια σώζουν ζωές και θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των οικονομιών των κρατών.

Ο CONID – 19

Η Επίτροπος Υγείας αναφερόμενη στην πανδημία και την διαχείρισή της από την Ε.Ε ανέφερε πως αυτά τα 2 χρόνια μας έχουν διδάξει πολλά για το μέλλον. Η κ. Κυριακίδου εστίασε στα ψηφιακά εργαλεία που προέκυψαν από την πανδημία, όπως το πιστοποιητικό για τον Covid-19 το οποίο χρησιμοποιείται σε 47 χώρες και θα βοηθήσει στην σταδιακή επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα. Η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στα συστήματα υγείας και στην παροχή υπηρεσιών σε άλλες ασθένειες όπως οι καρκινοπάθειες. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Επίτροπος Υγείας 1 εκατ. καρκινοπαθείς δεν έχουν διαγνωσθεί λόγο του περιορισμών που επέβαλε στις ιατρικές υπηρεσίες η πανδημία.

Το μέλλον

Στην εξέλιξη της πανδημίας αναφέρθηκε και ο Hugh Montgomery Καθηγητής Ιατρικής Εντατικής Θεραπείας στο University College London (UCL), από το βήμα του Digital Agenda. Ο βρετανός καθηγητής παρουσίασε πως δημιουργήθηκε ο ιός τονίζοντας πως η πανδημία άλλαξε τον κόσμο μας. Ανέλυσε τη δράση των εμβολίων κατά του Covid-19 τα οποία όπως είπε περιορίζουν τις ανάγκες για νοσοκομειακή φροντίδα όσων νοσήσουν. Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις εμφανίσθηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία εκείνη για αντιμετώπισή τους. Ο κ. Montgomery εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας τονίζοντας πως οι επιστήμονες μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει δημιουργη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση