ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Περού: Κατεδαφίζεται το «τείχος της ντροπής»

Το τείχος που χώριζε τις φτωχογειτονιές του Περού από μια πλούσια συνοικία για περισσότερα από 40 χρόνια.

Μαρία Καραμάνου

Οι αρχές του Περού ξεκίνησαν την διαδικασία κατεδάφισης του λεγόμενου "τείχους της ντροπής" που χώριζε πολυτελείς κατοικίες από τις γειτονικές φτωχογειτονιές στην πρωτεύουσα, Λίμα.

Ο δικαστής Γκουστάβο Γκουτιέρες, που επιβλέπει την κατεδάφιση του τείχους, δήλωσε ότι αυτό το τείχος εμποδίζει την ελεύθερη διάβαση και την αξιοπρέπεια των γειτόνων. Περιγράφει το τείχος ως ένα σύμβολο διαίρεσης που διαχωρίζει δύο κοινωνικές ομάδες και δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο την εξάλειψη αυτού του συμβόλου διαίρεσης και την επανασύνδεση της κοινότητας.

Photo By @thegayhomeless On Instagram

Το τείχος, τμήματα του οποίου φτάνουν σε ύψος τριών μέτρων και άλλα είναι ενισχυμένα με συρματοπλέγματα, αποτελούσε μια φραγή που χωρίζει δύο διαφορετικούς κόσμους. Σε ένα μέρος ζούσαν άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες, σε φτωχές γειτονιές χωρίς βασικές υπηρεσίες όπως ρεύμα και νερό. Στο άλλο μέρος βρισκόταν μια πλούσια συνοικία με πολυτελείς επαύλεις.

Οι κάτοικοι της πλούσιας συνοικίας Λα Μολίνα είχαν ξεκινήσει την κατασκευή του τείχους τη δεκαετία του 1980, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας λόγω της δράσης του Φωτεινού Μονοπατιού, μιας μαοϊστικής ανταρτικής ομάδας που επιδίωκε να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Η οργάνωση αυτή, μετά από δύο δεκαετίες βίαιων συγκρούσεων με τις ένοπλες δυνάμεις του Περού, ουσιαστικά διαλύθηκε τη δεκαετία του '90. Ωστόσο, το τείχος που χωρίζει τη Λα Μολίνα από τη φτωχογειτονιά Βίλα Μαρία παρέμεινε όχι μόνο στη θέση του, αλλά και να διευρύνθηκε. Ο Φρανσίσκο Ντούμλερ, ο διαχειριστής της Λα Μολίνα για λογαριασμό του δήμου, δήλωσε ότι οι κάτοικοι θα συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση, αλλά η κατεδάφιση θα απαιτήσει χρόνο, λόγω του αναμενόμενου υψηλού κόστους.

Photo By @chicoregueira On Instagram

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS