ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Mohamed Al Fayed: Έφυγε από τη ζωή 26 χρόνια μετά από το δυστύχημα της Diana

Αποτέλεσε τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods και της ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham.

Μαρία Καραμάνου

Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε ο επιχειρηματίας Mohamed Al Fayed, που είχε αιγυπτιακή καταγωγή και ήταν γνωστός κυρίως ως πρώην ιδιοκτήτης του κορυφαίου πολυκαταστήματος Harrods και της ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham στο Λονδίνο. Το Harrods πουλήθηκε στην Qatar Holdings τον Μάιο του 2010, ενώ τρία χρόνια αργότερα πουλήθηκε και η ομάδα Fulham σε έναν Αμερικανό επιχειρηματία, τον Σαχίντ Καν.

Ο γιος του, Dody, παραγωγός ταινιών, είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 31 Αυγούστου 1997 στο Παρίσι, μαζί με την πριγκίπισσα Diana. Ο πατέρας, Mohamed Al Fayed, είχε επί μακρόν προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο θάνατος του γιου του ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας από βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Photo By @eugeniagaravani On Instagram

Παρόλο που ο πατέρας, Mohamed, επέμενε ότι ο θάνατος του γιου του, Dody, ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας από βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, η γαλλική αστυνομία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ατύχημα. Το ατύχημα φαίνεται ότι προκλήθηκε εν μέρει λόγω υπερβολικής ταχύτητας και του υψηλού επιπέδου αλκοόλ στο αίμα του οδηγού, Henry Paul.

Ο Mohamed γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και ήταν γιος δασκάλου. Ξεκίνησε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία στην Αίγυπτο πριν γίνει σύμβουλος του σουλτάνου του Brooney το 1966, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Τη δεκαετία του '70 μετακόμισε στη Βρετανία και το 1979 αγόρασε, μαζί με τον αδελφό του, το διάσημο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι. Στόχος τους ήταν επίσης το Harrods, το οποίο απέκτησαν το 1985 έναντι 615 εκατομμυρίων λιρών.

Photo By @eugeniagaravani On Instagram

Το 1997, απέκτησε την ομάδα της Fulham, καταβάλλοντας 6,25 εκατομμύρια λίρες, και προσκάλεσε ακόμη και τον Michael Jakcson να παρακολουθήσει ένα από τα παιχνίδια της ομάδας. Το 2013, πούλησε την ομάδα στον δισεκατομμυριούχο Σαχίντ Καν.

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας από την Αίγυπτο είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο το 1994, στο οποίο κατηγορήθηκε για το χρηματοδοτικό πληρωμένο αξίωμα, καταβάλλοντας χρήματα σε Βρετανούς βουλευτές για να υποβάλουν ερωτήσεις στο κοινοβούλιο.

Photo By @eugeniagaravani On Instagram

Ωστόσο, παρόλα αυτά, ο Mohamed παρέμενε περήφανος ιδιοκτήτης του διάσημου ξενοδοχείου Ritz Paris Hotel, που θεωρείται από πολλούς ως το πιο όμορφο στον κόσμο. Το ξενοδοχείο υπέστη μια μαζική ανακαίνιση το 2016 και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές.

Σχετικά με την 20ή επέτειο του δυστυχήματος του γιου του Dody, ένας φίλος ανέφερε στη Sun ότι το διαμέρισμα του Dody παραμένει άθικτο, ακριβώς όπως ήταν τη στιγμή του θανάτου του. Μάλιστα ανέφερε πως,«Μετά από 20 χρόνια εξακολουθεί να του λείπει τρομερά. Και όταν βρίσκεται στο Λονδίνο βρίσκει χρόνο για να επισκεφθεί το διαμέρισμα του Dody. Δεν έχει αλλάξει ούτε ένα πράγμα στο εσωτερικό του από τότε που πέθανε. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να μετακινήσει τίποτα. Το διαμέρισμα έχει καθαριστεί, αλλά εξακολουθεί να είναι ακριβώς το ίδιο όπως όταν ο Dody και η Diana περνούσαν χρόνο εκεί».

Photo By @eugeniagaravani On Instagram

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS