ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση

Η Ειρήνη Πική, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, και ο Γιάννης Ολύμπιος, Διευθύνων Σύμβουλος της V+O Group, στο Green Agenda Cyprus Summit

newsroom must

Ειρήνη Πική

Η Ειρήνη Πική είναι Υφυπουργός παρά τω Προέδρω. Σπούδασε Οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο (BSc Regional Science – Economics and Human Geography) στο Πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια Οικονομικά του Περιβάλλοντος στο University College London (UCL), όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MSc Environmental and Natural Resources Economics.

Εργάστηκε στη δημόσια υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1997 έως το 2023 σε διάφορες θέσεις με ευρύ χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την οικονομία, το περιβάλλον, την περιφερειακή πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις, καθώς και Ευρωπαϊκά θέματα.

Τον Δεκέμβριο του 2019 αναλαμβάνει ως Επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Συντονισμού και Επικοινωνίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Τον Μάρτιο 2021 προάγεται στην θέση της Οικονομικής Διευθύντριας, ενώ από τον Οκτώβριο του 2022 προΐσταται της Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Invest Cyprus (CIPA), του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης καθώς και του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Έχει επίσης εκπροσωπήσει την Κύπρο σε σειρά επιτροπών της ΕΕ για θέματα Οικονομίας και Πολιτικής Συνοχής.

Γιάννης Ολύμπιος

Ο Γιάννης Ολύμπιος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της V+O Group​. Ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα της επικοινωνίας με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Είναι κορυφαίος σύμβουλος στους τομείς των ιδιωτικοποιήσεων, των εξαγορών και της διαχείρισης κρίσεων. Έχει συμβουλεύσει μεγάλες ελληνικές εταιρείες και έχει διαχειριστεί βασικές ξένες επενδύσεις στη χώρα. Είναι ενεργό μέλος σημαντικών think tanks στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/ 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση