ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ summer dress με εσπαντρίγιες και κορδέλα
 

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit

newsroom must

Wopke Hoekstra

Ο Wopke Hoekstra είναι Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση από τις 9 Οκτωβρίου 2023.

Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στις Βρυξέλλες, κατείχε διάφορες πολιτικές θέσεις στην Ολλανδία, ενώ πριν από αυτό εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Αφού αποφοίτησε από τη Νομική από το Πανεπιστήμιο του Leiden, και έχοντας σπουδάσει στο LUISS στη Ρώμη, εργάστηκε στη Shell για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε MBA στο INSEAD στη Γαλλία και τη Σιγκαπούρη και εργάστηκε για την εταιρεία McKinsey & Company από το 2006 έως το 2017, ενώ το 2013 έγινε συνεργάτης. Το 2011, ο Wopke Hoekstra έγινε το το νεότερο μέλος της Ολλανδικής Γερουσίας –για το κόμμα Christen-Democratisch Appèl (EPP), ένα κόμμα του οποίου ηγήθηκε μεταξύ 2020 και 2023. Από το 2017 έως το 2022, ο Hoekstra υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών, και από τις αρχές του 2022 μέχρι τον Αύγουστο του 2023 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας. Προτάθηκε ως Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση από την ολλανδική κυβέρνηση.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/ 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Το party για τα 25 χρόνια must

Το party για τα 25 χρόνια must

25 χρόνια μετά, το must συνεχίζει να χαράζει δρόμους στη lifestyle πλευρά της δημοσιογραφίας, ...
newsroom must
 |  NEWS