ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ripped jeans, graphic μπλουζάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Νίκος Χριστοδουλίδης: Καταθέτει τον θεμέλιο λίθο του αμερικανικού πανεπιστημίου της Βηρυτού

Το θεμέλιο λίθο της νέας Πανεπιστημιούπολης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB) - Mediterraneo, που ανεγείρεται στο πρώην κτιριακό συγκρότημα των «Χαρουπόμυλων», στην Πάφο, θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου του Συμβουλίου των Επιτρόπων του AUB Philip. S. Khoury και άλλων μελών του Συμβουλίου, του Προέδρου του Πανεπιστημίου Fadlo R. Khuri, Υπουργών της Κυβέρνησης της Κύπρου, του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, Βουλευτών, Δημάρχων της Πάφου, του Πρύτανη του AUB – Mediterraneo Δρα. Wassim El Hajj, ανώτερων στελεχών του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του AUB και πολλών άλλων επισήμων.

Στην τελετή θα παραστούν επίσης τα μέλη των αντιπροσωπειών των Πανεπιστημίων και των Τοπικών Αρχών της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας από τον Δήμο Πάφου στο πλαίσιο της πρώτης, ιδρυτικής συνάντησης του Δικτύου Regional Network of Universities and Cities.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του AUB Δρα Fadlo R. Khuri, τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Επιτρόπων του AUB Philip. S. Khoury, ομιλία από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, κατάθεση του θεμελίου λίθου και ανοικτή δεξίωση.

Το AUB-Mediterraneo θα αρχίσει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους με τις παρακάτω σχολές και προγράμματα:

Σχολή Τεχνών και Επιστημών, η οποία θα προσφέρει:

  • Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες, τη Φιλοσοφία και τα Οικονομικά (Bachelor of Arts in Politics, Philosophy and Economics).
  • Πτυχίο Πληροφορικής και Υπολογιστών (Bachelor of Science in Computer Science).
  • Πτυχίο στη Ψυχολογία (Bachelor of Science in Psychology)

Σχολή Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, η οποία θα προσφέρει:

  • Πτυχίο στη Βιομηχανική Μηχανική (Bachelor of Science in Industrial Engineering).
  • Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μηχανικής (Master Degree in Engineering Management).

Διοίκηση Επιχειρήσεων-School of Business, η οποία θα προσφέρει:

  • Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Bachelor Degree in Business Administration).
  • Μεταπτυχιακό στο Business Analytics (Master of Science in Business Analytics).

Οι εγγραφές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 άρχισαν και συνεχίζονται. Ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, το AUB-Mediterraneo έχει τη δυνατότητα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας προς τους φοιτητές, ιδιαίτερα για την πρώτη φετινή χρονιά της λειτουργίας του, που καλύπτουν έως και το 70% των ετήσιων διδάκτρων. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου aubmediterraneo.cy

Το AUB ιδρύθηκε το 1866 και είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της περιοχής. Σύμφωνα με την διεθνή αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, συγκαταλέγεται μεταξύ των καλυτέρων στον κόσμο, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην περιοχή και την 72η θέση παγκοσμίως όσον αφορά την άμεση πρόσβαση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση