ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Βασιλικός γάμος: Τα πρώτα στιγμιότυπα από τον παραμυθένιο γάμο

Το αυτοκίνητο φόρος τιμής στην Ελισάβετ.

Μαρία Καραμάνου

Ο γάμος του 28χρονου πρίγκιπα, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β', με τη Ράτζουα Αλ-Σάιφ από τη Σαουδική Αραβία, αποτελεί αδιαμφισβήτητα το γεγονός της χρονιάς για την Ιορδανία. Η θρησκευτική τελετή έλαβε χώρα στο παλάτι Ζαχράν στο Αμμάν, το ίδιο μέρος όπου παντρεύτηκαν οι γονείς του, ο βασιλιάς Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια, το 1993.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έφτασαν νωρίτερα στην Ιορδανία, επιδεικνύοντας τις στενές φιλικές τους σχέσεις με το ζευγάρι. Περίπου 140 λαμπεροί καλεσμένοι πήγαν, κυρίως μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο, παρίστανται στον γάμο και προσθέτουν λάμψη στην εκδήλωση.Μετά τη γαμήλια τελετή, το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς το Παλάτι Αλ-Χουσεϊνί στο Αμμάν, με τη συνοδεία μιας εντυπωσιακής αυτοκινητοπομπής. Η πομπή περιλάμβανε οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι ακολουθούσαν πανηγυρίζοντας το ζευγάρι.

Σε μια συγκινητική χειρονομία τιμής προς τη βασίλισσα Ελισάβετ, το νεόνυμφο ζευγάρι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα ξεχωριστά προσαρμοσμένο Range Rover του 1984 για την μετακίνησή τους προς τη δεξίωση. Αυτό το συγκεκριμένο όχημα, γνωστό και ως "Sheer Rover", έχει υποστεί ειδικές τροποποιήσεις για την επίσκεψη της βασίλισσας στη χώρα. Έχει επιμηκυνθεί και έχει προστεθεί μια ανοιχτή οροφή, ενώ οι εσωτερικοί χώροι έχουν αναβαθμιστεί με νέες λευκές δερμάτινες επενδύσεις. Περιλαμβάνονται επίσης τέσσερα ξεχωριστά ηλεκτρικά καθίσματα "Recaro" για τη μέγιστη άνεση και πολυτέλεια. Αυτό το αυτοκίνητο είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά Χουσεΐν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αείμνηστης βασίλισσας τον Μάρτιο του 1984, οδηγώντας την και τον πρίγκιπα Φίλιππο σε μέρη όπως η Πέτρα και άλλες τοποθεσίες στο νότο.Πριν από την τελετή, η Ράτζουα έφτασε στο Παλάτι με μια Rolls-Royce Phantom V του 1968, που είχε κατασκευαστεί ειδικά για την αείμνηστη βασίλισσα Zein al-Sharaf, την προγιαγιά του διαδόχου. Αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο προηγουμένως είχε χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ιορδανία τον Νοέμβριο του 2021. Αυτό το αρχοντικό όχημα είναι μια Rolls-Royce Phantom V του 1968 και είχε κατασκευαστεί εξαρχής για να προσφέρει υψηλή πολυτέλεια και αίγλη. Ήταν μια ξεχωριστή επιλογή για την Ράτζουα καθώς θέλησε να τιμήσει την ιστορία και τη συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο βασιλικών οικογενειών.Οι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν με πανηγυρική ατμόσφαιρα, καθώς χιλιάδες Ιορδανοί γιόρτασαν τον βασιλικό γάμο. Οι δρόμοι είχαν διακοσμηθεί με πορτρέτα των νεόνυμφων, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό πανόραμα. Επίσης, διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, όπως εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, αεροπορικές επιδείξεις και συναυλίες, προσφέροντας στους πολίτες μια μοναδική εμπειρία.

Η βασιλική οικογένεια επιδείκνυε τον συνδυασμό της παράδοσης με τον εκσυγχρονισμό, καθώς δημιούργησαν ένα δικό τους hashtag για τον γάμο (#CelebratingAlHussein) και ένα ξεχωριστό λογότυπο που συνδύαζε τα αρχικά του ζευγαριού με αραβικές λέξεις για τη χαρά. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε μια συναρπαστική αισθητική που αντλούσε από τις τοπικές παραδόσεις και τον πολιτισμό, αποτυπώνοντας τη μοναδικότητα και τη χαρά του συμβάντος.Δείτε όλα τα στιγμιότυπα από τον βασιλικό γάμο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS