ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Κάρολος: Αυτά είναι τα σχέδια της κηδείας του

«Η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες μετά τον θάνατό του».

Μαρία Καραμάνου

Στον κόσμο των βασιλικών παράδοσεων και της υψηλής κοινωνίας, η υγεία των βασιλέων και των βασιλίσσων αποτελεί θέμα που κατασκευάζει συχνά τα άρθρα και τις συζητήσεις των media. Μεταξύ των αναγνωστών, υπάρχει συνεχής προσοχή σε κάθε ανακοίνωση ή φήμη που αφορά την υγεία των βασιλικών προσώπων.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που πρόσφατα αντιμετωπίζει μια σοβαρή πρόκληση στην υγεία του, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών. Η πληροφορία που διέρρευσε από δημοσίευμα του In Touch αναφέρει ότι ο βασιλιάς πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος και του απομένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Αν και το βρετανικό παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία, η συγκεκριμένη αναφορά έχει προκαλέσει συζητήσεις και ανησυχίες στον κύκλο αυτών που παρακολουθούν με αγωνία τις βασιλικές εξελίξεις.

Όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, το παλάτι παρέμεινε σιωπηλό και περιορίστηκε στην επίσημη ανακοίνωση της διάγνωσης του προβλήματος υγείας του βασιλιά που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο. Παρά την απουσία επίσημης επιβεβαίωσης, η πιθανότητα ενός τέτοιου σοβαρού προβλήματος υγείας για τον βασιλιά θα σήμαινε την αλλαγή στην βασιλική οικογένεια αλλά και την ενθρόνιση του πρίγκιπα William ως βασιλιά και φυσικά της Kate ως βασίλισσας. Κάτι τετοιο θα αποτελούσε τεράστιο προκληση δεδομένου ότι η Middleton πάσχει και εκείνη από καρκίνο. 

Μάλιστα, το ρεπορτάζ του In Touch αναφέρει, «Πολλοί αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν. Ακόμα και πριν από τη διάγνωση, υπήρχαν ανησυχίες για την υγεία του. Πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας. Του έχουν δώσει δύο χρόνια ζωής».

Η αναφορά του περιοδικού In Touch σχετικά με τα πλάνα για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συζήτηση γύρω από τη ζωή και το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας. Το tabloid αναφέρει ότι οι νεκρικές πομπές του βασιλιά έχουν ήδη οριστεί με τίτλο «Operation Menai Bridge», εμπνευσμένες από τις αντίστοιχες της βασίλισσας Ελισάβετ Β', γνωστές ως «Operation London Bridge».

Ωστόσο, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος αντιμετωπίζει τον καρκίνο του, οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν και τα σχέδια για την κηδεία του να τροποποιηθούν. Πριν από το πιθανό, αλλά ατυχές γεγονός του θανάτου του βασιλιά, όλες οι λεπτομέρειες πρέπει να εγκριθούν από το παλάτι και τις σχετικές αρχές. Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που είναι συνηθισμένο στον κόσμο της βρετανικής μοναρχίας, και συχνά συμβαίνει σε αυτούς τους κύκλους καθώς οι προετοιμασίες για τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να γίνουν με προσοχή και σεβασμό.

Η επιχείρηση Menai Bridge περιλαμβάνει πρωτόκολλα για την μεταφορά της σορού του βασιλιά από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Buckingham στο Westminster Hall. Η επίσημη κηδεία πραγματοποιείται συνήθως εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του μονάρχη. Κατά πάσα πιθανότητα, ο βασιλιάς θα ταφεί στο κάστρο του Windsor, με όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν Βρετανό μονάρχη.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS