ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Κάρολος: Ανοίγει το Κάστρο Μπαλμόραλ για το κοινό

Το εισιτήριο θα ανέρχεται στην τιμή των 17,50 λιρών.

Μαρία Καραμάνου

Η απόφαση του βασιλιά Κάρολου να ανοίξει για πρώτη φορά το εσωτερικό του Κάστρου Μπαλμόραλ στη Σκωτία για το κοινό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία του κάστρου και στη σχέση της βρετανικής μοναρχίας με το κοινό.

Μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις στο κάστρο περιοριζόντουσαν στους εξωτερικούς χώρους και σε μερικά εσωτερικά δωμάτια. Με τη νέα πρωτοβουλία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ακόμα περισσότερα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων που χρησιμοποιούν ο ίδιος ο βασιλιάς και η βασίλισσα.

Το κόστος των νέων ομαδικών περιηγήσεων μπορεί να φαίνεται υψηλό σε σχέση με το προηγούμενο εισιτήριο με την τιμή να ανέρχεται στις 17,50 λίρες, αλλά η εμπειρία που προσφέρει είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε τα εσωτερικά του κάστρου με μια πιο προσωπική προσέγγιση. Το γεγονός ότι οι θέσεις θα περιορίζονται σε μόλις 40 εισιτήρια την ημέρα επιβεβαιώνει την αποκλειστική και περιορισμένη φύση αυτής της εμπειρίας. Είναι μια ευκαιρία που πιθανότατα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της βρετανικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η απόφαση να ανοίξει ο βασιλιάς Κάρολος το εσωτερικό του Κάστρου Μπαλμόραλ στο κοινό φαίνεται να ανταποκρίνεται στην επιθυμία του να δημιουργήσει μια πιο προσβάσιμη εμπειρία για τους επισκέπτες. Η εκδήλωση αυτή φέρει το χαρακτήρα μιας πιλοτικής κίνησης, η οποία επιδιώκει να δείξει πώς το ιστορικό κτίριο αντιμετωπίζει την εισροή επισκεπτών και πώς μπορεί να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία στο κοινό.

Οι επισκέψεις προγραμματίζονται να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου πριν από την άφιξη του βασιλικού ζεύγους για τις ετήσιες τους καλοκαιρινές διακοπές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια επιλογή από τα δωμάτια που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια, επιτρέποντας τους να πάρουν μια μοναδική ματιά στην καθημερινή ζωή του βασιλικού σπιτιού.

Σημαντικό είναι ότι δεν θα υπάρχουν σχοινιά ή περιορισμοί που να αποκλείουν τα δωμάτια, καθώς το κάστρο παραμένει ένα λειτουργικό βασιλικό σπίτι. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πιο φιλική για το κοινό και επιτρέπει στους επισκέπτες να αισθανθούν πιο άνετα κατά την εξερεύνηση των εσωτερικών χώρων του κάστρου.

Τα εισιτήρια για την επίσκεψη στο εσωτερικό του Κάστρου Μπαλμόραλ αναμένεται να είναι αρκετά επιθυμητά, με μόνο 40 διαθέσιμα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόσβαση στο εσωτερικό του κάστρου ήταν παραδοσιακά περιορισμένη για το κοινό, με την έναρξη των περιηγήσεων να αποτελεί πρωτοφανή γεγονός.

Οι περιηγήσεις αυτές αποτελούν μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την ιστορία και την κληρονομιά του Μπαλμόραλ με επικεφαλής έμπειρους οδηγούς, οι οποίοι θα τους καθοδηγήσουν μέσα από τα εξαιρετικά δωμάτια του κάστρου. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και μερικά από τα προσωπικά έργα τέχνης του βασιλιά, προσελκύοντας έτσι περισσότερους επισκέπτες στο κτήμα.

Το Κάστρο Μπαλμόραλ έχει μια πλούσια ιστορία, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τη βασιλική οικογένεια από το 1855. Η επίσκεψη στο κτήμα παρέχει μια ευκαιρία να ανακαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο αυτόν που έχει επίσης συνδέσεις με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Αυτή η πρωτοβουλία ανοίγει νέους ορίζοντες για το κάστρο και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Σκωτίας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS